притисни ентер »

“Всушност, овде никој никого не слуша! Која е разликата меѓу територијалниот интегритет на Украина и Србија?“
“Всушност, овде никој никого не слуша! Која е разликата меѓу територијалниот интегритет на Украина и Србија?“

“Всушност, овде никој никого не слуша! Која е разликата меѓу територијалниот интегритет на Украина и Србија?“

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на Генералната дебата на светските лидери изјави дека за жал никој никого не слуша и не се стреми кон вистински договори и решавање проблеми, туку речиси секој се грижи само за своите интереси, честопати газејќи ги принципите на меѓународното право и Повелбата на ОН. „За ова не е виновен ниту генералниот секретар

“Всушност, овде никој никого не слуша! Која е разликата меѓу територијалниот интегритет на Украина и Србија?“

“Всушност, овде никој никого не слуша! Која е разликата меѓу територијалниот интегритет на Украина и Србија?“

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на Генералната дебата на светските лидери изјави дека за жал никој никого не слуша и не се стреми кон вистински договори и решавање проблеми, туку речиси секој се грижи само за своите интереси, честопати газејќи ги принципите на меѓународното право и Повелбата на ОН. „За ова не е виновен ниту генералниот секретар

Вучиќ во ОН: Која е разликата меѓу суверенитетот на Украина и Србија

Вучиќ во ОН: Која е разликата меѓу суверенитетот на Украина и Србија

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, оцени дека годинашната Генерална дебата се одвива во услови на нарушен светски мир од размери што не се забележани од Втората светска војна и од основањето на Обединетите нации. Неправдата направена каде било е закана за правдата насекаде и тие зборови се потсетување и опомена за сите, рече Вучиќ и нагласи

ВУЧИЌ ЈАСНО И ГЛАСНО ПРЕД ЦЕЛИОТ СВЕТ: Сите зборуваат за територијалниот интегритет на Украина, а што е со тој на Србија?

ВУЧИЌ ЈАСНО И ГЛАСНО ПРЕД ЦЕЛИОТ СВЕТ: Сите зборуваат за територијалниот интегритет на Украина, а што е со тој на Србија?

Србија го поддржува територијалниот интегритет на сите земји-членки на Обединетите нации, вклучително и Украина, и ќе продолжи да се залага за доследно почитување на принципот на неповредливост на границите, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ во својот говор на 77. седница на Генералното собрание на Обединетите нации, јави дописникот на МИА

Вучиќ: Која е разликата меѓу територијалниот интегритет на Украина и Србија

Вучиќ: Која е разликата меѓу територијалниот интегритет на Украина и Србија

Србија го поддржува територијалниот интегритет на сите земји-членки на Обединетите нации, вклучително и Украина, и ќе продолжи да се залага за доследно почитување на принципот на неповредливост на границите, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ во својот говор на 77. седница на Генералното собрание на Обединетите нации, јави дописникот на МИА

ВУЧИЌ: Сите зборуваат за територијалниот интегритет на Украина, а што е со тој на Србија?

ВУЧИЌ: Сите зборуваат за територијалниот интегритет на Украина, а што е со тој на Србија?

Србија го поддржува територијалниот интегритет на сите земји-членки на Обединетите нации, вклучително и Украина, и ќе продолжи да се залага за доследно почитување на принципот на неповредливост на границите, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ во својот говор на 77. седница на Генералното собрание на Обединетите нации, јави дописникот на МИА

Вучиќ во ОН: Која е разликата меѓу суверенитетот на Украина и Србија

Вучиќ во ОН: Која е разликата меѓу суверенитетот на Украина и Србија

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, оцени дека годинашната Генерална дебата се одвива во услови на нарушен светски мир од размери што не се забележани од Втората светска војна и од основањето на Обединетите нации. Неправдата направена каде било е закана за правдата насекаде и тие зборови се потсетување и опомена за сите, рече Вучиќ и нагласи

Вучиќ во ОН: Која е разликата меѓу суверенитетот на Украина и Србија?

Вучиќ во ОН: Која е разликата меѓу суверенитетот на Украина и Србија?

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, оцени дека годинашната Генерална дебата се одвива во услови на нарушен светски мир од размери што не се забележани од Втората светска војна и од основањето на Обединетите нации. Неправдата направена каде било е закана за правдата насекаде и тие зборови се потсетување и опомена за сите, рече Вучиќ и нагласи

Вучиќ: Со кое право НАТО не’ бомбардираше во 1999 година?

Вучиќ: Со кое право НАТО не’ бомбардираше во 1999 година?

Србија го поддржува територијалниот интегритет на сите земји-членки на Обединетите нации (ОН), вклучително и Украина. Ова го изјави српскиот претседател Александар Вучиќ, цитиран од агенцијата Бета. Во својот синоќешен говор на годишното заседание на Генералното собрание на ОН, Вучиќ рече дека Србија „одговорно и сериозно се однесувала“ во овој поглед

Вучиќ во ОН: Која е разликата меѓу суверенитетот на Украина и Србија

Вучиќ во ОН: Која е разликата меѓу суверенитетот на Украина и Србија

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, оцени дека годинашната Генерална дебата се одвива во услови на нарушен светски мир од размери што не се забележани од Втората светска војна и од основањето на Обединетите нации. Неправдата направена каде било е закана за правдата насекаде и тие зборови се потсетување и опомена за сите, рече Вучиќ и нагласи