притисни ентер »

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти
Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Полициски службеници приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во центар, како што соопшти денеска МВР, на градежен објект меѓу ул. „Ј.Мијалков“ и ул. „М.Х.Јасмин“, каде изведувачи на градежни работи биле неколку правни лица биле откриени: 11

Фатени странски туристи кои останале во Македонија да работат на црно

Фатени странски туристи кои останале во Македонија да работат на црно

Животните приказни за Македонци кои заминуваат туристички во Германија, Италија, Данска, Холандија, САД…, па остануваат да работат со цел да се снајдат и да не се вратат назад, секојдневно ги слушаме. Но не и обратните: странски туристи да дојдат во Македонија па останат на црно да работат. Ваквите веројатно сме мислеле и оти не ни постојат. Сепак

Дошле како туристи од Косово, Турција, Иран, а незаконски работеле во Скопје

Дошле како туристи од Косово, Турција, Иран, а незаконски работеле во Скопје

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Имено, во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу ул. “Ј.Мијалков“ и ул. “М.Х.Јасмин“, каде изведувачи

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. – Во централното градско подрачје, на градежен објект, лоциран меѓу улиците  „Јордан Мијалков“ и  „М.Х.Јасмин“, каде што

Македонија како Германија-фатени странски туристи кои останале да работат на црно

Македонија како Германија-фатени странски туристи кои останале да работат на црно

Животните приказни за Македонци кои заминуваат туристички во Германија, Италија, Данска, Холандија, САД…, па остануваат да работат со цел да се снајдат и да не се вратат назад, секојдневно ги слушаме. Но не и обратните: странски туристи да дојдат во Македонија па останат на црно да работат. Ваквите веројатно сме мислеле и оти не ни постојат. Сепак

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул. „Ј.Мијалков" и ул. „М.Х.Јасмин", каде изведувачи на градежни работи биле неколку правни лица биле откриени: 11 државјани на Косово, по четворица државјани на Албанија и на Турција, како и еден државјанин на Иран, кои нелегално работеле на објектите. Лицата, странски

Дошле како туристи од Косово, Турција, Иран, а незаконски граделе во Скопје

Дошле како туристи од Косово, Турција, Иран, а незаконски граделе во Скопје

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Имено, во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу ул. “Ј.Мијалков“ и ул. “М.Х.Јасмин“, каде изведувачи

Приведени странски држајвани – дошле како туристи, завршиле како градежни работници во Скопје

Приведени странски држајвани – дошле како туристи, завршиле како градежни работници во Скопје

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани кои што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, на градежен објект лоциран меѓу улицата ,,Јордан Мијалков“ и улицата ,,М.Х.Јасмин“,

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Приведени 20 странци кои нелегално работеле на градежни објекти

Во консултација со Јавен обвинител, дополнително се преземаат активности за утврдување на одговорност на правните субјекти. Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти

Во Скопје приведени државјани на Косово, Албанија и Турција: Работеле на црно  на градежни објекти

Во Скопје приведени државјани на Косово, Албанија и Турција: Работеле на црно на градежни објекти

Полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Север и СВР Скопје приведоа 20 странски државјани што го злоупотребиле туристичкиот престој и во Скопје незаконски и непријавено извршувале работи на градежни објекти. Во централното градско подрачје, соопшти денеска МВР, на градежен објект лоциран меѓу ул. „Ј.Мијалков“ и ул. „М.Х.Јасмин“,