притисни ентер »

КИНЕЗИТЕ САКААТ ДА ЈА НАДМИНАТ НАСА: Први и единствени во светот создадоа вештачка месечина на Земјата

КИНЕЗИТЕ САКААТ ДА ЈА НАДМИНАТ НАСА: Први и единствени во светот создадоа вештачка месечина на Земјата

Оваа информација доаѓа во време кога Кина амбициозно се приклучува кон елитата на вселенските суперсили, односно Русија и САД. Кинезите се надеваат дека новата фабрика ќе им помогне да се подготват за испраќање на првата екипа на Месечината, пренесуваат агенциите. Имено, кинески научници изградија истражувачка фабрика во која се наоѓа „вештачка месечина“,

Зошто кинезите создадоа вештачка месечина на Земјата?

Зошто кинезите создадоа вештачка месечина на Земјата?

Кина изгради вештачка месечина од таков вид на Земјата која симулира услови на ниска гравитација. Се очекува таа да игра клучна улога во идните кинески мисии на Месечината. Научникот Ли Руилин, од кинескиот универзитет за рударство и технологија, рече дека проектот за вештачка месечина во источниот кинески град Ксужоу се очекува официјално да биде

Научници во Кина направија вештачка месечина

Научници во Кина направија вештачка месечина

Научниците во Кина изградија истражувачка постројка во која се наоѓа „вештачка месечина“, која овозможува симулирање на условите на мала гравитација на Земјата за мали објекти. Оваа информација доаѓа во време кога Кина амбициозно се приклучува кон елитата на вселенските суперсили, односно Русија и САД. Кинезите се надеваат дека новата фабрика ќе им

Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата

Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата

Научниците во Кина изградија истражувачки објект во кој се наоѓа „вештачка Месечина“, која овозможува симулирање услови на мала гравитација на Земјата за мали предмети. Оваа информација доаѓа во време кога Кина амбициозно се приклучува кон елитата на вселенските суперсили, а тоа се Русија и САД. Кинезите се надеваат дека новата постројка ќе им помогне

Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата

Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата

Научниците во Кина изградија истражувачки објект во кој се наоѓа „вештачка Месечина“, која овозможува симулирање услови на мала гравитација на Земјата за мали предмети. Оваа информација доаѓа во време кога Кина амбициозно се приклучува кон елитата на вселенските суперсили, а тоа се Русија и САД. Кинезите се надеваат дека новата постројка ќе им помогне

Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата

Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата

Научниците во Кина изградија истражувачки објект во кој се наоѓа „вештачка Месечина“, која овозможува симулирање услови на мала гравитација на Земјата за мали предмети. Оваа информација доаѓа во време кога… Текстот Кина разви „вештачка Месечина“ за симулација на лунарни услови на Земјата е превземен од USB.mk . The post Кина разви „вештачка Месечина“

Кина гради вештачка Месечина

Кина гради вештачка Месечина

Кина изгради вештачка Месечина која симулира услови на ниска гравитација, прва од ваков вид. Објектот се очекува да игра важна улога во идните мисии на Кина на Месечината. Ли Руилин, научник од кинескиот универзитет за рударство и технологија, рече дека проектот за вештачка Месечина во источниот град Шужоу се очекува официјално да биде лансиран во

Зошто Кина прави „вештачка Месечина“?

Зошто Кина прави „вештачка Месечина“?

Научниците во Кина изградија истражувачки објект во кој се наоѓа „вештачка Месечина“, која овозможува симулирање услови на мала гравитација на Земјата за мали предмети. Оваа информација доаѓа во време кога Кина амбициозно се приклучува кон елитата на вселенските суперсили, а тоа се Русија и САД. Кинезите се надеваат дека новата постројка ќе им помогне

ПРВИ И ЕДИНСТВЕНИ ВО СВЕТОТ: Кина ќе прави вештачка Месечина

ПРВИ И ЕДИНСТВЕНИ ВО СВЕТОТ: Кина ќе прави вештачка Месечина

Кина изгради вештачка месечина на Земјата која симулира услови на ниска гравитација – прва од ваков вид. Објектот се очекува да игра клучна улога во идните кинески мисии на Месечината. Проектот за вештачка Месечина во источниот град Сужоу треба официјално да биде лансиран во наредните месеци, изјави научникот Ли Руилин од кинескиот универзитет за рударство