притисни ентер »

Генијално езерце на кое може да се лови риба низ прозорецот
Генијално езерце на кое може да се лови риба низ прозорецот

Генијално езерце на кое може да се лови риба низ прозорецот

Едно мало езеро со „пловечко“ село стана хит меѓу пејзажните фотографи во последните неколку години. Лесно е да се види зошто. Добредојдовте на унгарското езеро Бокод! Сместено е на еден час возење од Будимпешта и оттаму можете да се вратите на автопатот кон езерото Балатон, па затоа е лесен начин да го отсечете погонот и да одморите. За разлика од