притисни ентер »

Талат Џафери не гласал, го немало на Избирачкиот список
Талат Џафери не гласал, го немало на Избирачкиот список

Талат Џафери не гласал, го немало на Избирачкиот список

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, не гласал на референдумот затоа што го немало на Избирачкиот список. „Точно е дека ме немаше на Избирачкиот список, се надевам дека е изолиран случај и дека немало слични ситуации“, рече Џафери. Тој рече дека Собранието е легитимно и легално од изборите од 2016 година. „Собранието ќе продолжи да се обидува

Џафери не гласал, го немало на Избирачкиот список

Џафери не гласал, го немало на Избирачкиот список

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, не гласал на референдумот затоа што го немало на Избирачкиот список. „Точно е дека ме немаше на Избирачкиот список, се надевам дека е изолиран случај и дека немало слични ситуации“, рече Џафери. Тој рече дека Собранието е легитимно и легално од изборите од 2016 година. „Собранието ќе продолжи да се обидува

Џафери не гласаше на референдумот, го немало во избирачкиот список

Џафери не гласаше на референдумот, го немало во избирачкиот список

Претседателот на Собранието Талат Џафери кажа дека не гласал на денешниот референдум, бидејќи неговото име го немало во избирачкиот список. „Да, точно е, не гласав. Не можев да го искористам демократското право, бидејќи моето име не беше на избирачкиот список. Но, се надевам дека се работи за изолиран случај“, изјави Џафери. Обраќајки се брзо по затворањето

Џафери им честиташе на граѓаните и на институциите за успешниот референдум

Џафери им честиташе на граѓаните и на институциите за успешниот референдум

Ова е празничен ден за Македонија, референдумот помина во мирна и демократска атмосфера на гласање. Покажавме политичка култура на демократски развиените земји, на земја на големото европско семејство, изјави по завршувањето на референдумот Талат Џафери, претседателот на Собранието, институцијата што го распиша референдумот. Џафери им честиташе и на

Џафери: Граѓаните денес ги поставија темелите на идната Македонија

Џафери: Граѓаните денес ги поставија темелите на идната Македонија

Граѓаните денес ги поставија темелите на идната Македонија, изјави вечерва претседателот на Собранието Талат Џафери. Според него, овој ден ќе биде основа за идните активности во Собранието. Џафери уште рече дека граѓаните со мирното и достоинствено гласање покажале дека се дел од големото европско семејство. Џафери: Граѓаните денес ги поставија темелите

Талат Џафери не гласал, го немало на избирачкиот список

Талат Џафери не гласал, го немало на избирачкиот список

Претседателот на Собранието Талат Џафери ги искажа своите импресии по референдумот одржан денеска во Македонија. Првиот човек на Собранието не гласаше на референдумот поради тоа што неговото име го немало на избирачкиот список. „Не можев да го искористам демократското право, моето име не беше на избирачкиот список. Се надевам дека се работи за изолиран

Џафери: Не можев да гласам, ме немаше на избирачкиот список

Џафери: Не можев да гласам, ме немаше на избирачкиот список

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, им честиташе на граѓаните и на институциите за мирно одржаниот референдум и рече тој не гласал на референдумот затоа што не фигурирал на избирачкиот список. -Точно е дека не можев да го искористам демократското право. Моето име не беше на избирачкиот список во избирачко место каде гласав во сите изборни циклуси

Џафери:Граѓаните денеска ги поставија темелите на идната Македонија.

Џафери:Граѓаните денеска ги поставија темелите на идната Македонија.

Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери вечерва на граѓаните и институциите им честита за спроведеното гласање без ниту еден инцидент и со мирен и демократски процес на гласање. – Со ова граѓаните докажаа дека припаѓаат на ниво на политичка култура на демокартски развиените земји, но тоа што е најважно дека припаѓаат на големото

Џафери: Граѓаните ги поставија темелите на идна Македонија

Џафери: Граѓаните ги поставија темелите на идна Македонија

Со ова граѓаните докажаа дека припаѓаат на европски држави . Гласаа мирно и демократски без инциденти . Со тоа граќаните ги поставија темелите на идна Македонија. Се надеваме дека одлуката ќе биде основа за идните процеси во институциите  на системот. Да им честитам на сите граѓани за референдумот со кој се одлучува судбината на сите граѓани.”, рече