притисни ентер »

Италија воведува мерки поради навалата на мигранти
Италија воведува мерки поради навалата на мигранти

Италија воведува мерки поради навалата на мигранти

Италијанската влада, соочена со порастот на пристигнувања на мигранти, денес донесе мерки со кои го продолжува времето на нивното задржување и обезбедува враќање во татковината на поголем број луѓе кои немаат право на престој, соопштија владини функционери. Овој потег следи откако речиси 10.000 мигранти пристигнаа на јужниот италијански остров Лампедуза

Италија воведува поостри мерки за мигрантите

Италија воведува поостри мерки за мигрантите

Италија воведува поостри мерки за мигрантите Италијанската влада денеска се состана за да донесе нови мерки по ненадејниот и масовен прилив на мигранти на островот Лампедуза, каде што се побројни од локалното население. Премиерката Џорџа Мелони изјави дека во фокусот на мерките ќе бидат мигрантите кои не ги исполнуваат условите за азил и кои ќе бидат

Италија носи поостри мерки за одвраќање на мигрантите

Италија носи поостри мерки за одвраќање на мигрантите

Италијанската влада, соочена со раст на доаѓањата на мигрантите, во понеделникот донесе мерки со коишто се продолжува времето на нивно задржување и осигурувае враќање во нивните татковини на поголемм број луѓе коишто немаат законско право на престој, соопштија владини функционери. Потегот следеше откако речиси 10.000 мигранти пристигнаа на јужниот

Мелони го обвини Борел дека работи против постигнување решение за мигрантите во Европа

Мелони го обвини Борел дека работи против постигнување решение за мигрантите во Европа

Италијанската премиерка Џорџа Мелони денеска на седница на владата ги обвини шефот на европската дипломатија Јосеп Борел и партиите на левицата во Италија и остатокот од Европа дека работат против постигнување решение за запирање на приливот на огромен број мигранти на европскиот континент, изјавија извори за АНСА. Изворите соопштуваат за АНСА дека

Дарманин: Франција нема да прифаќа мигранти од Лампедуза

Дарманин: Франција нема да прифаќа мигранти од Лампедуза

Дарманин: Франција нема да прифаќа мигранти од Лампедуза Франција нема да ги прифати барателите на азил кои во последните денови пристигнаа на италијанскиот остров Лампедуза, изјави денеска францускиот министер за внатрешни работи Жералд Дарманин, кој вечерва треба да пристигне во посета на Рим. -Не, Франција нема да го стори тоа. Франција сака да

Франција се премисли- нема да ги прифати мигрантите од италијанскиот остров Лампедуза

Франција се премисли- нема да ги прифати мигрантите од италијанскиот остров Лампедуза

„Не, Франција нема да го стори тоа. Франција сака да ѝ помогне на Италија да ги контролира своите граници за да ги спречи луѓето да доаѓаат“, рече Дарманин во интервју за радиото „Европа 1“ пред неговата посета на Рим. „Би било погрешна проценка да се мисли, бидејќи мигрантите пристигнуваат во Европа, дека мора веднаш да бидат распределени низ Европа

Франција се премисли- нема да ги прифати мигрантите од италијанскиот остров Лампедуза

Франција се премисли- нема да ги прифати мигрантите од италијанскиот остров Лампедуза

„Не, Франција нема да го стори тоа. Франција сака да ѝ помогне на Италија да ги контролира своите граници за да ги спречи луѓето да доаѓаат“, рече Дарманин во интервју за радиото „Европа 1“ пред неговата посета на Рим. „Би било погрешна проценка да се мисли, бидејќи мигрантите пристигнуваат во Европа, дека мора веднаш да бидат распределени низ Европа

Италија воведува поостри мерки за мигрантите

Италија воведува поостри мерки за мигрантите

Италијанската влада денеска се состана за да донесе нови мерки по ненадејниот и масовен прилив на мигранти на островот Лампедуза, каде што се побројни од локалното население. Премиерката Џорџа Мелони изјави дека во фокусот на мерките ќе бидат мигрантите кои не ги исполнуваат условите за азил и кои ќе бидат вратени во нивните земји. Планот е да се продолжи

Дарманин: Франција нема да прифаќа мигранти од Лампедуза

Дарманин: Франција нема да прифаќа мигранти од Лампедуза

Франција нема да ги прифати барателите на азил кои во последните денови пристигнаа на италијанскиот остров Лампедуза, изјави денеска францускиот министер за внатрешни работи Жералд Дарманин, кој вечерва треба да пристигне во посета на Рим. -Не, Франција нема да го стори тоа. Франција сака да и помогне на Италија да ги контролира своите граници за да