притисни ентер »

ДИК: Одлуката на референдумот не е усвоена
ДИК: Одлуката на референдумот не е усвоена

ДИК: Одлуката на референдумот не е усвоена

На вчерашниот референдум гласале 666.743 граѓани или 36,91 од вкупно запишаните 1.806.336 во Избирачкиот список, соопшти денеска ДИК по обработени 100 отсто од избирачките места. На референдумското прашање „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“, „за“ гласале 91,46 проценти, или

На референдумот гласале 666.743 граѓани,„за“ гласале 609.813, „против“ 37.700

На референдумот гласале 666.743 граѓани,„за“ гласале 609.813, „против“ 37.700

Вкупно 666.743 граѓани или 36,91 отсто гласале на вчерашниот референдум од запишаните 1.806.336 гласачи на Избирачкиот список, соопшти Државната изборна комисија(ДИК). На прашањето „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“, „за“ гласале 609.813 граѓани, или 91,46 отсто а „против“ гласале

ДИК констатира: Поради излезност од 36,9% референдумот е неуспешен

ДИК констатира: Поради излезност од 36,9% референдумот е неуспешен

Поради неисполнување на цензусот, еден од главните услови во законската одредба, референдумот е неуспешен бидејќи излезноста на гласачите од вкупниот број на гласачи беше 36,9 насто, констатираа од Државната изборна комисија. И покрај тоа што над 90 отсто од гласачите кои излегле на референдумот се изјасниле „ЗА“ по прашањето „Дали сте за членство

ДИК: Одлуката не е усвоена бидејќи не гласале повеќе од половината запишани во Избирачкиот список

ДИК: Одлуката не е усвоена бидејќи не гласале повеќе од половината запишани во Избирачкиот список

На вчерашниот референдум гласале вкупно 666 743 или 36,91% излезност, Државната изборна комисија ги соопшти податоците од референдумот. Од нив „за“ гласале 91,46% или 609 813, додека против гласале 37 700 односно 5,65%. Овие податоци кои ги објави Државната изборна комисија на својата денешна прес-конференција ги вклучуваат и гласовите од дијаспората

ДИК со официјални прелиминарни резултати од референдумот - гласале 666.743 граѓани - 91,46 процент „ЗА“, - 5,65 „Против“

ДИК со официјални прелиминарни резултати од референдумот - гласале 666.743 граѓани - 91,46 процент „ЗА“, - 5,65 „Против“

Embedded video for ДИК со официјални прелиминарни резултати од референдумот - гласале 666.743 граѓани - 91,46 процент „ЗА“, - 5,65 „Против“ Не е усвоена одлука за тоа дали сте за ЕУ и НАТО со прифаќање на догворот межу Македонија и Грција. Не е постигнат потребниот цензус за одѕив на гласачите од над 50 отсто на вчерашниот референдум. Државната изборна

ДИК: На референдумот гласале 666.743 граѓани

ДИК: На референдумот гласале 666.743 граѓани

На вчерашниот референдум гласале 666.743 граѓани или 36,91 од вкупно запишаните во Избирачкиот список, соопшти ДИК по преброени 100 отсто од избирачките места. На референдумското прашање „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“, „за“ гласале 91,46 проценти, или 609.813 граѓани, а

ДИК: Гласале 666.743 граѓани, 91,46 отсто „за“, а 5,65 „против“

ДИК: Гласале 666.743 граѓани, 91,46 отсто „за“, а 5,65 „против“

На вчерашниот референдум гласале 666.743 граѓани или 36,91 од вкупно запишаните 1.806.336 во Избирачкиот список, соопшти денеска ДИК по обработени 100 отсто од избирачките места. На референдумското прашање „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“, „за“ гласале 91,46 проценти, или

ДИК: Одлуката не е усвоена бидејќи не гласале повеќе од половината запишани во Избирачкиот список

ДИК: Одлуката не е усвоена бидејќи не гласале повеќе од половината запишани во Избирачкиот список

На вчерашниот референдум гласале вкупно 666 743 или 36,91% одѕив, Државната изборна комисија ги соопшти податоците од референдумот. Од нив „за“ гласале 91,46% или 609 813, додека против гласале 37 700, односно 5,65%. Овие податоци што ги објави Државната изборна комисија на својата денешна прес-конференција ги вклучуваат и гласовите од дијаспората

Koнечни резултати на ДИК: Гласале 666.743 граѓани, 91,46 процент „за“, а 5,65 „против“

Koнечни резултати на ДИК: Гласале 666.743 граѓани, 91,46 процент „за“, а 5,65 „против“

На вчерашниот референдум гласале 666.743 граѓани или 36,91 од вкупно запишаните во Избирачкиот список, соопшти ДИК по преброени 100 отсто од избирачките места. На референдумското прашање „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“, „за“ гласале 91,46 проценти, или 609.813 граѓани, а

ДИК: Референдумот неуспешен, излезноста 36,9 отсто

ДИК: Референдумот неуспешен, излезноста 36,9 отсто

Референдумот е неуспешен, оти не е исполнет цензусот како еден од условите во Законот, констатираа од Државната изборна комисија. И покрај тоа што над 90 отсто од гласачите кои излегле на референдумот се изјасниле „ЗА“ по прашањето „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција, недоволната