притисни ентер »

Новиот SUV на MINI ќе се прави во Германија
Новиот SUV на MINI ќе се прави во Германија

Новиот SUV на MINI ќе се прави во Германија

И во Mini, исто така, планираат да ја прошират својата понуда со нови SUV / crossover модели, а според извештаите на медиумите, во план е производство на два такви модели… Еден од нив ќе биде „комплетно нов наследник на сегашниот Countryman, за кој сега е официјално потврдено дека ќе се произведува во Германија од 2023 година, во фабриката на BMW во

SUV моделите на Mini ќе се произведуваат во Германија

SUV моделите на Mini ќе се произведуваат во Германија

Уште минатата година раководството на Mini објави дека ќе ги следи глобалните трендови на популаризацијата на SUV возилата со лансирање на два модели. Сега пристигнуваат нови информации околу ова според кои производството на овие модели ќе се спроведува во Лајпциг, Германија. Производството треба да стартува не подоцна од 2023 година, а премиерата

Новата генерација на Mini Countryman ќе се произведува во Германија

Новата генерација на Mini Countryman ќе се произведува во Германија

Новиот Countryman е најавен за во 2023 година, а ќе се произведува заедно со сериите 1 и 2 на BMW, кои ја користат истата платформа предвидена за моделите со погон на предни тркала Групацијата BMW најави дека следната генерација на кросоверот Mini Countryman ќе се произведува во фабриката во германски Лајпциг. Оваа локација ќе биде прва на која BMW