притисни ентер »

НЕВЕРОЈАТНО: Стрип со Супермен продаден за 3,25 милиони долари
НЕВЕРОЈАТНО: Стрип со Супермен продаден за 3,25 милиони долари

НЕВЕРОЈАТНО: Стрип со Супермен продаден за 3,25 милиони долари

Реткото издание на стрип во кое првпат се појави Супермен е продаден за рекордни 3,25 милиони долари. Така, изданието на првата серија на магазинот „Action Comics“, чија цена беше 10 центи кога се појави во 1938 година, стана највредниот стрип во историјата. Стрипот ја следи приказната за потеклото на Супермен и се смета за почеток на жанрот суперхерои,

Првиот стрип за Супермен чинел 10 центи, а сега е продаден за 3,25 милиони долари

Првиот стрип за Супермен чинел 10 центи, а сега е продаден за 3,25 милиони долари

Примерок од првиот стрип во кој се појави суперхеројот Супермен е продаден за 3,25 милиони долари на наддавање на аукциската куќа „Комик-конект“. Акциониот стрип број 1, првично продаван за по 10 центи во 1938 година, сега е најскапиот стрип во светот. Инаку, приказната е за потеклото на Супермен, односно Кларк Кент, и се смета за почеток на жанрот

Првиот број на стрипот „Супермен“ беше продаден за 3,25 милиони долари!

Првиот број на стрипот „Супермен“ беше продаден за 3,25 милиони долари!

Првиот број на стрипот „Супермен“, објавен во јуни 1938 година и чинеше 10 центи, беше продаден за 3,25 милиони долари, што е највисоката сума досега платена за еден стрип. „Супермен“ беше отпечатен во стотици илјади примероци, а се верува дека околу 100 примероци од првиот број се зачувани до денес. Копијата што беше продадена, еднаш беше пронајдена

Првото издание на стрипот за Супермен, продаден за рекодни 3,25 милиони долари

Првото издание на стрипот за Супермен, продаден за рекодни 3,25 милиони долари

Реткиот акционен стрип во кој првпат се појави Супермен е продаден за рекордни 3,25 милиони долари, што го прави највредниот стрип во светот, пишува порталот screenrant.com. На насловната страница е омилен суперхерој облечен во црвена наметка што го крева автомобилот над неговата глава. Тој е прв во низата стрипови на Акциониот стрип и се смета за

Првиот стрип за Супермен чинел 10 центи, а сега е продаден за 3,25 милиони долари

Првиот стрип за Супермен чинел 10 центи, а сега е продаден за 3,25 милиони долари

Примерок од првиот стрип во кој се појави суперхеројот Супермен е продаден за 3,25 милиони долари на наддавање на аукциската куќа „Комик-конект“. Акциониот стрип број 1, првично продаван за по 10 центи во 1938 година, сега е најскапиот стрип во светот. Инаку, приказната е за потеклото на Супермен, односно Кларк Кент, и се смета за почеток на жанрот

Првото издание на стрипот за Супермен, продаден за рекодни 3,25 милиони долари

Првото издание на стрипот за Супермен, продаден за рекодни 3,25 милиони долари

Првиот број на стрипот „Супермен“, објавен во јуни 1938 година и кој чинел 10 центи, денес беше продаден за 3,25 милиони долари, што е највисоката сума досега платена за еден стрип. „Супермен“ беше отпечатен во стотици илјади примероци, а се верува дека околу 100 примероци од првиот број се зачувани до денес. Копијата што беше продадена денес, своевремено

Првиот број на стрипот „Супермен“, продаден за рекодни 3,25 милиони долари

Првиот број на стрипот „Супермен“, продаден за рекодни 3,25 милиони долари

Првиот број на стрипот „Супермен“, објавен во јуни 1938 година и кој чинел 10 центи, денес беше продаден за 3,25 милиони долари, што е највисоката сума досега платена за еден стрип. „Супермен“ беше отпечатен во стотици илјади примероци, а се верува дека околу 100 примероци од првиот број се зачувани до денес. Копијата што беше продадена денес, своевремено

„Супермен“ стрип продаден за 3.25 милиони долари

„Супермен“ стрип продаден за 3.25 милиони долари

Првиот број на стрипот „Супермен“, објавен во јуни 1938 година и кој чинел 10 центи, беше продаден за 3,25 милиони долари, што е највисоката сума досега платена за еден стрип. „Супермен“ беше отпечатен во стотици илјади примероци, а се верува дека околу 100 примероци од првиот број се зачувани до денес. „Копијата што неделава беше продадена, своевремено