притисни ентер »

Власта ќе слави за поканата за НАТО, опозицијата ќе протестира

Власта ќе слави за поканата за НАТО, опозицијата ќе протестира

Со добивањето на поканата за членство во НАТО, премиерот Зоран Заев од Брисел изјави дека Македонија чекори само напред. Тој најави дека во сабота ќе се прослави овој историски ден во 15 градови низ Македонија. Заев рече дека владата ќе организира прослава по повод добивањето покана и ги покани граѓаните да се приклучат на прославата, без разлика на

Касами: БЕСА ќе се ангажира во помагање на исполнување на условите за членство во НАТО

Касами: БЕСА ќе се ангажира во помагање на исполнување на условите за членство во НАТО

Движењето БЕСА ја поздрави одлуката на НАТО за покана за почеток на преговори за членство на Македонија во Алијансата. „Движењето БЕСА како опозициска партија ќе се ангажира во помагање на патот и исполнување на сите услови од кои зависи процесот за членување. Повеќе од важно е овој процес да биде што поопфатен и поддржан од значително мнозинство на

Касами: Беса како опозиција ќе помогне во исполнување на условите за НАТО

Касами: Беса како опозиција ќе помогне во исполнување на условите за НАТО

Движењето БЕСА ја поздрави одлуката на НАТО за покана за почеток на преговори за членство на Македонија во Алијансата. „Движењето БЕСА како опозициска партија ќе се ангажира во помагање на патот и исполнување на сите услови од кои зависи процесот за членување. Повеќе од важно е овој процес да биде што поопфатен и поддржан од значително мнозинство на

Касами: Беса како опозиција ќе помогне во исполнување на условите за НАТО

Касами: Беса како опозиција ќе помогне во исполнување на условите за НАТО

Движењето Беса ја поздрави одлуката на НАТО за покана за почеток на преговори за членство на Македонија во Алијансата. „Движењето Беса како опозициска партија ќе се ангажира во помагање на патот и исполнување на сите услови од кои зависи процесот за членување. Повеќе од важно е овој процес да биде што поопфатен и поддржан од значително мнозинство граѓани

Муртезани: Поканата за членство во НАТО, заслуга на граѓаните

Муртезани: Поканата за членство во НАТО, заслуга на граѓаните

Според БЕСА, најзаслужни за денешното постигнување за НАТО се граѓаните на Македонија. Портпаролот на партијата, Орхан Муртезани, изјави дека токму евроатланскиот напредок на Македонија била причината зошто БЕСА станала дел од владата. Муртезани истакна дека неговата партија ќе игра конструктивна улога во исполнувањето на обврските кои се поставени

РАЗЛИЧНИ СТАВОВИ: Повеќе партии се огласија за поканата од НАТО

РАЗЛИЧНИ СТАВОВИ: Повеќе партии се огласија за поканата од НАТО

Oд ДУИ велат дека добивањето покана за членство во НАТО претставува големо и исклучително важно постигнување за сигурна иднина на нашата земја. Според нив, целосната интеграција на нашата земја, но и на регионот во НАТО овозможува безбедност, стабилност, одржлив мир, добри меѓуетнички односи, економски развој и општествена благосостојба. И Демократската

Муртезани: Поканата за членство во НАТО, заслуга на граѓаните

Муртезани: Поканата за членство во НАТО, заслуга на граѓаните

12 јули 2018 / 17:13 Според БЕСА, најзаслужни за денешното постигнување за НАТО се граѓаните на Македонија. Портпаролот на партијата, Орхан Муртезани, изјави дека токму евроатланскиот напредок на Македонија била причината зошто БЕСА станала дел од владата. Муртезани истакна дека неговата партија ќе игра конструктивна улога во исполнувањето на обврските

БЕСА: Заслужена поканата за НАТО

БЕСА: Заслужена поканата за НАТО

Одлуката на самитот на НАТО, кој се одржува во Брисел, за да и се додели на Република Македонија покана за членство во северно-атлантската алијанса претставува вест од историски размери за нашата држава, велат од Беса. „Иако целиот процес беше, со многу перипетии и пожртвуваност, денес сето тоа беше валоризирано. Денес стана реалност изгубената можност

БЕСА: Заслужена поканата за НАТО

БЕСА: Заслужена поканата за НАТО

„Одлуката на самитот на НАТО, кој се одржува во Брисел, за да и се додели на Република Македонија покана за членство во северно-атлантската Алијанса претставува вест од историски размери за нашата држава. Иако целиот процес беше, со многу перипетии и пожртвуваност, денес сето тоа беше валоризирано. Денес стана реалност изгубената можност во 2008“ стои

БЕСА: Заслужена поканата за НАТО

БЕСА: Заслужена поканата за НАТО

Одлуката на самитот на НАТО, кој се одржува во Брисел, за да и се додели на Република Македонија покана за членство во северно-атлантската алијанса претставува вест од историски размери за нашата држава. Иако целиот процес беше, со многу перипетии и пожртвуваност, денес сето тоа беше валоризирано. Денес стана реалност изгубената можност во 2008, стои