притисни ентер »

Салцбург – недопрен барокен град што мора да се посети во 2020
Салцбург – недопрен барокен град што мора да се посети во 2020

Салцбург – недопрен барокен град што мора да се посети во 2020

Тој е родниот град на Волфганг Амадеус Моцарт и место каде што се среќаваат германската и италијанската култура. Салцбург, четвртиот град по големина во Австрија, неодамна се најде на првото место на листата на градови што треба да се посетат во 2020 година, во традиционалниот избор на сајтот „ Lonely Planet “. Тој има нешто повеќе од 150.000 жители,