притисни ентер »

Најдобрите градови за живеење во 2020 година
Најдобрите градови за живеење во 2020 година

Најдобрите градови за живеење во 2020 година

Списокот, кој вклучува 48 градови, е составен врз основа на осум параметри, вклучувајќи го и одговорот на пандемијата на корена вирусот. Global Finance Magazine состави список на најдобри градови за живеење врз основа на осум параметри, вклучувајќи го и одговорот на пандемијата на вирусот корона. Параметрите се: економска моќ, истражување и развој,

Кина: Австралија и Јапонија „ќе платат соодветна цена“ за нивниот нов одбранбен пакт

Кина: Австралија и Јапонија „ќе платат соодветна цена“ за нивниот нов одбранбен пакт

Австралија и Јапонија „ќе платат соодветна цена“ ако нивниот нов одбранбен пакт ја загрози безбедноста на Кина, предупредуваат кинеските државни медиуми, бидејќи австралискиот премиер Скот Морисон инсистираше на тоа дека договорот не треба да предизвикува никакви загрижености во Пекинг. Државниот весник „Глобал тајмс“ го објави новиот договор што „ја