притисни ентер »

Нимиц: Договорот од Преспа е историски за двете земји
Нимиц: Договорот од Преспа е историски за двете земји

Нимиц: Договорот од Преспа е историски за двете земји

„Овој историски договор меѓу два соседа ја отвора вратата за нови односи меѓу нив и за поцврста основа за мир и безбедност на Балканот. Со нетрпение го очекувам завршувањето на процесот како што е наведено во Договорот. Како и во минатото, Обединетите нации остануваат посветени на соработката со двете страни за конечно решавање на разликата меѓу нив“,