притисни ентер »

ЕМ: Собранието да усвои документ за почитување на татарско-монголското потеко на бугарскиот народ
ЕМ: Собранието да усвои документ за почитување на татарско-монголското потеко на бугарскиот народ

ЕМ: Собранието да усвои документ за почитување на татарско-монголското потеко на бугарскиот народ

Единствена Македонија со неверување гледа како македонските државни органи се неми набљудувачи на крајно агресивната бугарска политика за укинување и обезличување на македонскиот народ. Поминаа два дена од усвојувањето на т.н. рамковен документ од бугарската влада, а целосен молк од македонска страна иако најновиот бугарски документ е уценувачки и

Бугарија ја условува поддршката на Албанија со натамошно асимилирање на македонското малцинство во оваа земја

Бугарија ја условува поддршката на Албанија со натамошно асимилирање на македонското малцинство во оваа земја

Започнување преговори со само една од двете соседни земји може да има негативни последици не само за другата земја, туку и за целиот регион. Ова стои како објаснување во Рамковниот документ на Бугарија , со кој практично испорачаа услови за поддршка на Македонија и на Албанија на патот кон ЕУ. За Албанија како главен услов е да има ,, реален напредок