притисни ентер »

Вечерва на “Скопско лето” – концерт на етно составот „Монистра”
Вечерва на “Скопско лето” – концерт на етно составот „Монистра”

Вечерва на “Скопско лето” – концерт на етно составот „Монистра”

Вечерва, 21-ви јули (среда) ќе се одржи концертот насловен „Киниса моме на вода” на етно составот „Монистра” на Факултетот за ликовни уметности – објектот Сули ан, со почеток во 20:30 часот. Учесници на концертот се: Габриела Јанушевска – вокал, Александар Јовевски – кавал, тамбура, гајда, тапан, Јован Стрезовски – тамбура, Филип Николовски – тамбура,

Концерт на етно составот „Монистра“ во Сули Ан

Концерт на етно составот „Монистра“ во Сули Ан

Вечерва, 21-ви јули (среда) ќе се одржи концертот насловен „Киниса моме на вода” на етно составот „Монистра” на Факултетот за ликовни уметности – објектот Сули Ан, со почеток во 20:30 часот. Учесници на концертот се: Габриела Јанушевска – вокал, Александар Јовевски – кавал, тамбура, гајда, тапан, Јован Стрезовски – тамбура, Филип Николовски – тамбура,

Концерт на етно составот „Монистра“ на „Скопско лето“

Концерт на етно составот „Монистра“ на „Скопско лето“

Вечерва во рамки на „Скопско лето“ ќе се одржи концерт насловен „Киниса моме на вода“ на етно составот „Монистра“ на Факултетот за ликовни уметности – објектот Сули ан, со почеток во 20:30 часот. Учесници на концертот се: Габриела Јанушевска – вокал, Александар Јовевски – кавал, тамбура, гајда, тапан, Јован Стрезовски – тамбура, Филип Николовски –

Концертот „Киниса моме на вода“ на „Монистра“ вечерва на „Скопско лето“

Концертот „Киниса моме на вода“ на „Монистра“ вечерва на „Скопско лето“

Во рамки на манифестацијата „Скопско лето 2021“ вечер етно составот „Монистра“ ќе одржи концерт „Киниса моме на вода“ на Факултетот за ликовни уметности – објект Сули ан, со почеток во 20:30 часот. Учесници на концертот се: Габриела Јанушевска – вокал, Александар Јовевски – кавал, тамбура, гајда, тапан, Јован Стрезовски – тамбура, Филип Николовски –

Концерт на „Монистра“ на „Скопско лето“

Концерт на „Монистра“ на „Скопско лето“

Во рамки на манифестацијата „Скопско лето 2021“ вечер етно составот „Монистра“ ќе одржи концерт „Киниса моме на вода“ на Факултетот за ликовни уметности – објект Сули ан, со почеток во 20:30 часот.

Во „Сули ан“ концерт на етно составот „Монистра“

Во „Сули ан“ концерт на етно составот „Монистра“

Вечерва, на 21 јули во 20,30 часот ќе се одржи концерт насловен „Киниса моме на вода“ на етно составот „Монистра“ на Факултетот за ликовни уметности – објектот Сули ан. Учесници на концертот се: Габриела Јанушевска – вокал, Александар Јовевски – кавал, тамбура, гајда, тапан, Јован Стрезовски – тамбура, Филип Николовски – тамбура, Дарко Ничевски – клавијатури,

Концерт на Триото „Јонген“ од Хрватска вечер во Музејот на македонска борба

Концерт на Триото „Јонген“ од Хрватска вечер во Музејот на македонска борба

Во Музејот на македонска борба вечерва ќе се одржи концертот на Триото „Јонген“ од Хрватска, во рамки на 42. издание на манифестацијата „Скопско лето“. Триото се состои од Рената Пенезиќ – флејта, Жарко Перишиќ – фагот и Марина Матолиќ – пијано. Како што информираат организаторите, на репертоарот на вечерашниот концерт се делата „Ибис“ од Иван Божичеиќ,

Концерт на хрватскиот ансамбл Трио Јонген на Скопско лето

Концерт на хрватскиот ансамбл Трио Јонген на Скопско лето

Хрватскиот ансамбл Трио Јонген вечер ќе настапи во Музеј на македонска борба, како дел од програмата на 42. издание на Скопско лето. Изведувачи на концертот се Рената Пенезиќ на флејта, Жарко Перишиќ на фагот и Марина Матолиќ на пијано. – Триото е единствениот ансамбл на овие простори кој го негува транспарентното филигранско разиграно свирење музика

Концерт на хрватскиот ансамбл Трио Јонген на Скопско лето

Концерт на хрватскиот ансамбл Трио Јонген на Скопско лето

Хрватскиот ансамбл  Трио Јонген вечер ќе настапи во Музеј на македонска борба, како дел од програмата на 42. издание на Скопско лето. Изведувачи на концертот се Рената Пенезиќ на флејта, Жарко Перишиќ на фагот и Марина Матолиќ на пијано. Триото е единствениот ансамбл на овие простори кој го негува транспарентното филигранско разиграно свирење музика

Концерт на хрватскиот ансамбл Трио Јонген на Скопско лето

Концерт на хрватскиот ансамбл Трио Јонген на Скопско лето

Хрватскиот ансамбл Трио Јонген вечер ќе настапи во Музеј на македонска борба, како дел од програмата на 42. издание на Скопско лето. Изведувачи на концертот се Рената Пенезиќ на флејта, Жарко Перишиќ на фагот и Марина Матолиќ на пијано. – Триото е единствениот ансамбл на овие простори кој го негува транспарентното филигранско разиграно свирење музика