притисни ентер »

„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа
„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа

„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа

Американскиот автомобилски гигант „Форд моторс“ планира во Европа да укине до 3.200 работни места и да пресели дел од дејностите со развој на производите во САД. Како што објави германскиот синдикат „ИГ Метал“, компанијата сака да отпушти околу 2.500 работници во одделот за развој на производите и околу 700 во управата, а најмногу работници ќе бидат

Форд укинува 3.200 работни места во Европа - дел од работата ќе префрли во САД

Форд укинува 3.200 работни места во Европа - дел од работата ќе префрли во САД

Форд планира да укине 3.200 работни места низ Европа и да префрли дел од развојот на производи во Соединетите Држави, соопшти во понеделникот германскиот синдикат IG Metall. Очекувањата се дека ова ќе го наруши пазарот на автомобили низ целиот континент доколку кратењата продолжат. Ford (F) сака да укине 2.500 работни места во развојот на производи

Форд планира да укине до 3.200 работни места во Европа

Форд планира да укине до 3.200 работни места во Европа

Форд планира да укине до 3.200 работни места во Европа Американскиот автомобилски гигант „Форд мотор“ планира да укине до 3.200 работни места во Европа и да пресели дел од својот бизнис за развој на производи во матичните САД, објави германскиот синдикат „ИГ метал“. Компанијата сака да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи и

Објавени номинациите за „Оскар“ 2023, погледнете ја листата

Објавени номинациите за „Оскар“ 2023, погледнете ја листата

Објавени номинациите за „Оскар“ 2023, погледнете ја листата Американскиот автомобилски гигант „Форд мотор“ планира да укине до 3.200 работни места во Европа и да пресели дел од својот бизнис за развој на производи во матичните САД, објави германскиот синдикат „ИГ метал“. Компанијата сака да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи

„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа

„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа

Американскиот автомобилски гигант „Форд Мотор“ планира да укине до 3.200 работни места во Европа и да пресели дел од својот бизнис за развој на производи во матичните САД, објави германскиот синдикат „ИГ Метал“. Компанијата сака да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи и до 700 во администрацијата, а повеќето од работниците ќе

„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа

„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа

Американскиот автомобилски гигант „Форд мотор“ планира да укине до 3.200 работни места во Европа и да пресели дел од својот бизнис за развој на производи во матичните САД, објави германскиот синдикат „ИГ метал“. Компанијата сака да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи и до 700 во администрацијата, а повеќето од работниците ќе

„Форд“ ќе укине 3.200 работни места во Европа

„Форд“ ќе укине 3.200 работни места во Европа

Американската автомобилска компанија „Форд мотор“ планира да укине 3.200 работни места во Европа и дел од производството да префрли во САД, објави германскиот синдикат ИГ Метал. Компанијата планира да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи и до 700 во администрацијата, а поголемиот број работници што ќе добијат отказ ќе бидат

Форд ќе укине 3.200 работни места во Европа

Форд ќе укине 3.200 работни места во Европа

Американската автомобилска компанија Форд мотор планира да укине 3.200 работни места во Европа и дел од производството да префрли во САД, објави германскиот синдикат ИГ Метал. Компанијата планира да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи и до 700 во администрацијата, а поголемиот број работници што ќе добијат отказ ќе бидат во

„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа

„Форд“ отпушта илјадници вработени во Европа

Американскиот автомобилски гигант „Форд мотор“ планира да укине до 3.200 работни места во Европа и да пресели дел од својот бизнис за развој на производи во матичните САД, објави германскиот синдикат „ИГ метал“. Компанијата сака да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи и до 700 во администрацијата, а повеќето од работниците ќе

„Ford“ отпушта илјадници вработени во Европа

„Ford“ отпушта илјадници вработени во Европа

Американскиот автомобилски гигант „Форд Мотор“ планира да укине до 3.200 работни места во Европа и да пресели дел од својот бизнис за развој на производи во матичните САД, објави германскиот синдикат „ИГ Метал“. Компанијата сака да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи и до 700 во администрацијата, а повеќето од работниците ќе