притисни ентер »

Љубовниот живот во време на корона
Љубовниот живот во време на корона

Љубовниот живот во време на корона

Медицинските експерти советуваат да не се откажуваме од романтиката, но на љубовта во овој период треба да ѝ се пристапи од друг агол Сите сме во изолација. Светот е во изолација откако Светската здравствена организација прогласи пандемија со коронавирус. И што се случува? Луѓето сега копнеат едни за други како никогаш досега. Интернет-сервисот за

Дали с*ксот во време на пандемија е безбеден?

Дали с*ксот во време на пандемија е безбеден?

Сексуалните односи можат да бидат одличен начин партнерите да се зближат, забавуваат и да ја намалат анксиозноста која во ова стресно време е неизбежна. Практично е невозможно да се почитува социјалното дистанцирање од партнерот со кој го делите креветот. Дали е ризично да имате сексуални односи во време на пандемија? Експерти за Guardian одговорија

Плескање у спална за време на карантин само под одредени услови

Плескање у спална за време на карантин само под одредени услови

Социјалното дистанцирање е основно мото на борбата против ширењето на новиот коронавирус, но што значи тоа за интимноста? Речиси е невозможно да се практикува социјално дистанцирање со партнерите со кои ги делиме домот и постелата. Затоа е легитимно прашањето – дозволен ли е да водиме љубов во време на корона? Тројца лекари одговараат на ова прашање