притисни ентер »

Зошто сапунот и водата најдобро делуваат во борба против коронавирусот и другите болести?
Зошто сапунот и водата најдобро делуваат во борба против коронавирусот и другите болести?

Зошто сапунот и водата најдобро делуваат во борба против коронавирусот и другите болести?

Еве како оваа едноставна комбинација успева во уништувањето на микробите... Без оглед на тоа што веројатно сте уморни од миењето раце, не треба да се откажете од тоа. Светот се потпира на секој од нас дека ќе продолжи да го прави тоа во борбата против коронавирусот. Додека ги миете рацете, ги убивате и другите бактерии и потенцијални вируси. А, како

Најчести хигиенски грешки за кои не сте ни свесни дека ги правите

Најчести хигиенски грешки за кои не сте ни свесни дека ги правите

Многу луѓе понекогаш се зачудени кога ќе сфатат дека одредени правила поврзани со хигиената кои ги следеле долго време, не се точни или пак се погрешни за нивното здравје. Ви ги донесуваме најчестите грешки поврзани за личната хигиена кои морате да престаните да ги правите. Премногу долго туширање или премногу често туширање Можеби звучи чудно но премногу