притисни ентер »

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“
Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР МАК ДООЕЛ од Република Северна Македонија. Оваа одлука следува по судска пресуда

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Советот на Град Скопје на денешната седница седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла" е избран конзорциумот предводен од SCHOLZ AG од Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и „Сплендор МАК ДООЕЛ" од Република Северна Македонија. „Со ваквата одлука се овозможува да се стави крај на агонијата

Депонија „Дрисла“ доби нов концесионер – конзорцијум „Шолц“

Депонија „Дрисла“ доби нов концесионер – конзорцијум „Шолц“

Конзорцијум „Шолц“ е нов концесионер со градската депонија „Дрисла“ откако Советот на Град Скопје со мнозинство гласови донесе ваква одлука. Конзорцијумот е предводен од германската фирма „Шолц“, „Ц.И.О.С.“ од Хрватска и „Сплендор Мак“ од Македонија. До изборот на нов концесионер доаѓа по судската пресуда на Вишиот управен суд кој побарал да се изврши

Депонијата „Дрисла“ доби нов концесионер

Депонијата „Дрисла“ доби нов концесионер

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР МАК ДООЕЛ од Република Северна Македонија. Оваа одлука, како што соопшти Град Скопје,

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата Дрисла

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата Дрисла

Советот на Град Скопје на денешната седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран конзорциумот предводен од германската фирма „Шолц’, хрватската „Ц.И.О.С“ и македонската „Сплендор“. „Со ваквата одлука се овозможува да се стави крај на агонијата на граѓаните на Скопје со депонијата „Дрисла“ и се создава можност за

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Советот на град Скопје на денешната седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран конзорциумот предводен од „Шолц АГ“ од  Германија, а составен од „Шолц АГ“ – Германија, „Циос доо“ – Хрватска и „Сплендор МАК ДООЕЛ“ од Република Македонија. Оваа одлука следува по судска пресуда на Вишиот управен суд. – Со ваквата одлука

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Советот на Град Скопје на денешната седница седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од  Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР МАК ДООЕЛ од Република Северна Македонија. Оваа одлука следува по судска пресуда на Вишиот управен суд

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР МАК ДООЕЛ од Република Северна Македонија. Оваа одлука, како што соопшти Град Скопје,

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Советот на Град Скопје на денешната седница седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од  Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР МАК ДООЕЛ од Република Северна Македонија. Оваа одлука следува по судска пресуда на Вишиот управен суд

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Советот на Град Скопје на денешната седница седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од  Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР МАК ДООЕЛ од Република Северна Македонија. Оваа одлука следува по судска пресуда на Вишиот управен суд