притисни ентер »

ЕУ ја поздрави одлуката на Трамп за одложување на царините за увоз на автомобили
ЕУ ја поздрави одлуката на Трамп за одложување на царините за увоз на автомобили

ЕУ ја поздрави одлуката на Трамп за одложување на царините за увоз на автомобили

Европската комисија денеска ја поздрави одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп да го одложи воведувањето на царини за увоз на автомобили. „Ја поздравуваме оваа одлука, и покрај одредените несогласувања меѓу, ЕУ и САД лојално и чесно го почитуваат договорот постигнат меѓу претседателот на Европската комисја Жан Клод Јункер и претседателот

ЕУ го поздрави одложувњето на воведување царини во САД за европските возила

ЕУ го поздрави одложувњето на воведување царини во САД за европските возила

Европската комисија го поздрави во петокот одложувањето на одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп за тоа дали ќе се воведат царини на увезените автомобили, првенствено од Европската унија и од Јапонија, и порача дека е подготвена да преговара за трансатлантскиот трговски договор, кој би ги вклучувал и автомобилите. „Го поздравуваме тоа

Трамп го одлага воведувањето на дополнителни царини на автомобили

Трамп го одлага воведувањето на дополнителни царини на автомобили

,,Министерот за трговија треба да ги продолжи преговорите за договорот и во рок од 180 дена да го извести претседателот за резултатите од преговорите .” , се наведува во соопштението на Белата куќа. Со овие дополнителни царински давачи ќе бидат посебно погодени автомообилските индустрии во земјите на ЕУ и Јапонија. Особено ќе биде погодена Гњерманија

Трамп го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Трамп го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Американскиот претседател Доналд Трамп донесе одлука за одлагање на воведувањето царини за увоз на автомобили произведени во земјите членки на ЕУ и во Јапонија, за период од 180 дена, соопшти денеска Белата куќа. Како што јави ДПА, воведувањето царини за увозот на автомобили во САД ќе ги погодеше сите европски земји, но пред се Германија чии производители

Трамп го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Трамп го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Американскиот претседател Доналд Трамп донесе одлука за одлагање на воведувањето царини за увоз на автомобили произведени во земјите членки на ЕУ и во Јапонија, за период од 180 дена, соопшти денеска Белата куќа. Како што јави ДПА, воведувањето царини за увозот на автомобили во САД ќе ги погодеше сите европски земји, но пред се Германија чии производители

Трамп го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Трамп го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Американскиот претседател Доналд Трамп донесе одлука за одлагање на воведувањето царини за увоз на автомобили произведени во земјите членки на ЕУ и во Јапонија, за период од 180 дена, соопшти денеска Белата куќа. Како што јави ДПА, воведувањето царини за увозот на автомобили во САД ќе ги погодеше сите европски земји, но пред се Германија чии производители

ТРАМП ДОНЕСЕ ОДЛУКА: Еве за колку го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

ТРАМП ДОНЕСЕ ОДЛУКА: Еве за колку го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Крајниот рок за воведувањето на американските царини истекуваше денеска. Американскиот претседател Доналд Трамп донесе одлука за одлагање на воведувањето царини за увоз на автомобили произведени во земјите членки на ЕУ и во Јапонија, за период од 180 дена, соопшти денеска Белата куќа. Како што јави ДПА, воведувањето царини за увозот на автомобили во

Трамп на шест месеци ги одложи дополнителните царини на автомобилите

Трамп на шест месеци ги одложи дополнителните царини на автомобилите

Американскиот претседател Доналд Трамп се согласил да го одложи на шест месеци, особено за Европската унија и за Јапонија, воведувањето дополни царини за автомобилскиот сектор. „Министерот за трговија треба да ги продолжи преговорите за договорот и во рок од 180 дена да го извести американскиот претседател за резултатите од преговорите“, се наведува

Трамп го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Трамп го одложи воведувањето царини за европските и јапонските возила

Американскиот претседател Доналд Трамп донесе одлука за одлагање на воведувањето царини за увоз на автомобили произведени во земјите членки на ЕУ и во Јапонија, за период од 180 дена, соопшти денеска Белата куќа. Како што јави ДПА, воведувањето царини за увозот на автомобили во САД ќе ги погодеше сите европски земји, но пред се Германија чии производители

Трамп ги одложи царините за европските и јапонските возила

Трамп ги одложи царините за европските и јапонските возила

Американскиот претседател Доналд Трамп донесе одлука за одлагање на воведувањето царини за увоз на автомобили произведени во земјите членки на ЕУ и во Јапонија, за период од 180 дена, соопшти денеска Белата куќа. Како што јави ДПА, воведувањето царини за увозот на автомобили во САД ќе ги погодеше сите европски земји, но пред се Германија чии производители