притисни ентер »

Лавров до Помпео: Остро ги одбиваме американските санкции
Лавров до Помпео: Остро ги одбиваме американските санкции

Лавров до Помпео: Остро ги одбиваме американските санкции

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, изјави дека Москва одбива нови санкции наметнати од САД. Ова тој го соопштил во телефонски разговор со американскиот државен секретар, Мајк Помпео. „Русија порача дека остро ги отфрла новите санкции воведени неодамна од страна на Вашингтон“, стои во соопштението на руското Министерство за надворешни

Лавров: Русија категорично ги отфрла новите американски санкции

Лавров: Русија категорично ги отфрла новите американски санкции

Москва категорично ги отфрла новите санкции што САД ги воведоа кон Русија, му порача денеска во телефонски разговор рускиот министер Серегеј Лавров на американскиот државен секретар Мајк Помпео. – Од руска страна беше порачано дека катергорично ги отфрла санкциите, што неодамна ги најави Вашингтон врз основа на претпоставената информација за учество

Лавров до Помпео: Остро ги одбиваме американските санкции

Лавров до Помпео: Остро ги одбиваме американските санкции

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, изјави дека Москва одбива нови санкции наметнати од САД. Ова тој го соопштил во телефонски разговор со американскиот државен секретар, Мајк Помпео. „Русија порача дека остро ги отфрла новите санкции воведени неодамна од страна на Вашингтон“, стои во соопштението на руското Министерство за надворешни

Лавров до Помпео : Русија  ги одбива новите американски санкции

Лавров до Помпео : Русија ги одбива новите американски санкции

Лавров на Помпео му порачај дека Москва ги одбива новите санкции кои САД ги воведоа против Русија. ,,Русија порача дека остро се противи на новите санкции , кои неодамна ги воведе Вашингтон .” , се наведува во соопштението на Министерството за надворешни работи на Русија. Пред три дена САД и воведе на Русија нови санкции како одговор на случајот ,,Скрипал”

Песков: Санкциите на САД се нелигитимни

Песков: Санкциите на САД се нелигитимни

Најавените нови американски санкции кон Русија се целосно нелегитимни од аспект на меѓународното право, изјави портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков, по седницата на рускиот Совет за безбедост. Тој нагласи дека на седницата рускиот претседател Владимир Путин и постојаните членови на Советот за безбедност ги разгледале „можните нови непријателски чекори

Лавров: Русија категорично ги отфрла новите американски санкции

Лавров: Русија категорично ги отфрла новите американски санкции

Москва категорично ги отфрла новите санкции што САД ги воведоа кон Русија, му порача денеска во телефонски разговор рускиот министер Серегеј Лавров на американскиот државен секретар Мајк Помпео. – Од руска страна беше порачано дека катергорично ги отфрла санкциите, што неодамна ги најави Вашингтон врз основа на претпоставената информација за учество

Совет за безбедност на Русија: Американските санкции се нелегитимни

Совет за безбедност на Русија: Американските санкции се нелегитимни

Рускиот Совет за безбедност на своето денешно заседание оцени дека најавените нови американски санкции кон Русија се целосно нелегитимни од аспект на меѓународното право, изјави портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков. Тој нагласи дека на седницата рускиот претседател Владимир Путин и постојаните членови на Советот за безбедност ги разгледале „можните

Лавров до Помпео: Остро ги одбиваме американските санкции

Лавров до Помпео: Остро ги одбиваме американските санкции

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, изјави дека Москва одбива нови санкции наметнати од САД. Ова тој го соопштил во телефонски разговор со американскиот државен секретар, Мајк Помпео. „Русија порача дека остро ги отфрла новите санкции воведени неодамна од страна на Вашингтон“, стои во соопштението на руското Министерство за надворешни

Совет за безбедност на Русија: Американските санкции се нелегитимни

Совет за безбедност на Русија: Американските санкции се нелегитимни

Рускиот Совет за безбедост на своето денешно заседание оцени дека најавените нови американски санкции кон Русија се целосно нелегитимни од аспект на меѓународното право, изјави портпароилот на Кремљ, Дмитриј Песков. Тој нагласи дека на седницата рускиот претседател Владимир Путин и постојаните членови на Советот за безбедност ги разгледале „можните