притисни ентер »

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО
Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Видете ги блиндираните автомобили на ТИТО

Oд импозантните автомобили со кои се возеше Јосип Броз- Тито, најмногу значење им се придава на оние кои беа произведени од Мерцедес. Тоа не се обични автомобили, туку возила кои импонираат со сето она што го содржат. Имаше 5„ Mercedes pulman 600 “, купени од 1964 до 1978 година. Првиот „Мерцедес 600“ пристигна во Југославија на 8. технички саем во

Ѕирнете во блиндираните автомобили на ТИТО

Ѕирнете во блиндираните автомобили на ТИТО

Од импозантните автомобили со кои се возеше Јосип Броз- Тито, најмногу значење им се прдава на оние кои беа произведени од Мерцедес. Тоа не се обични автомобили, туку возила кои импонираат со сето она што го создржат. Имаше 5„ Mercedes pulman 600 “, купени од 1964 до 1978 година. Првиот „Мерцедес 600“ пристигна во Југославија на 8. технички саем во