притисни ентер »

Загудвањето на воздухот може да го оштети секој орган во телото
Загудвањето на воздухот може да го оштети секој орган во телото

Загудвањето на воздухот може да го оштети секој орган во телото

Загадувањето на воздухот може да го оштети секој орган и речиси секоја клетка во човечкото тело. Ова покажува сеопфатен нов глобален преглед. Истражувањата покажуваат попреченост од глава до пети, од срцеви и белодробни заболувања до дијабетес и деменција, како и од проблеми со црниот дроб и рак на мочниот меур до кревки коски и оштетена кожа. Плодноста,

Загадувањето на воздухот може да го оштети секој орган во телото

Загадувањето на воздухот може да го оштети секој орган во телото

Загадувањето на воздухот може да го оштети секој орган и речиси секоја клетка во човечкото тело. Ова покажува сеопфатен нов глобален преглед. Истражувањата покажуваат попреченост од глава до пети, од срцеви и белодробни заболувања до дијабетес и деменција, како и од проблеми со црниот дроб и рак на мочниот меур до кревки коски и оштетена кожа. Плодноста,

Загадениот воздух го оштетувa секој орган од човековиот организам

Загадениот воздух го оштетувa секој орган од човековиот организам

Нова сеопфатна студија покажува дека загадувањето на воздухот може да направи штета на секој орган и буквално секоја клетка во човековиот организам. Истражувањето покажува дека штетата почнува од кардиоваскуларни и белодробни заболувања, преку дијабетес и деменција, до проблеми со црниот дроб, рак на мочниот меур, заболувања на коските и кожата. Студијата

Аерозагадувањето веројатно го оштетува секој орган во човековото тело, вели нова студија

Аерозагадувањето веројатно го оштетува секој орган во човековото тело, вели нова студија

Нова сеопфатна студија покажува дека загадувањето на воздухот може да направи штета на секој орган и буквално секоја клетка во човековиот организам. Истражувањето покажува дека штетата почнува од кардиоваскуларни и белодробни заболувања, преку дијабетес и деменција, до проблеми со црниот дроб, рак на мочниот меур, заболувања на коските и кожата. Студијата

Што е полошо: Да пушите цигари или да живеете во Скопје?

Што е полошо: Да пушите цигари или да живеете во Скопје?

Група специјалисти од Универзитетскиот медицински центар во Мајнц спроведоа голема студија, за да дознаат како загадувањето на животната средина влијае на нашето здравје. Исто така, научниците ја анализирале и штетата од загадениот воздух и никотинот. Бидејќи во изминатите неколку години експертите развија нови и попрецизни начини за дијагностицирање