притисни ентер »

На денешен ден – 15 февруари
На денешен ден – 15 февруари

На денешен ден – 15 февруари

– Денеска е Меѓународен ден за борба против ракот и леукемијата кај децата 1710.- Роден е францускиот крал Луј Четиринаесетти, кој по смртта на својот прадедо Луј Шеснаесетти стапил на престолот во петтата година од животот и владеел се до смртта во 1774 година. Важи за владетел кој се однесувал непримерно, дури и расипнички, а од него наводно потекнува

На денешен ден

На денешен ден

15 февруари 2020 – Денеска е Меѓународен ден за борба против ракот и леукемијата кај децата 1710.- Роден е францускиот крал Луј Четиринаесетти, кој по смртта на својот прадедо Луј Шеснаесетти стапил на престолот во петтата година од животот и владеел се до смртта во 1774 година. Важи за владетел кој се однесувал непримерно, дури и расипнички, а од

На денешен ден

На денешен ден

17 февруари 2020 (МИА) – Ден на македонското новинарство 1600.- По пресудата на инквизицијата на плоштадот Кампо деи Фиори во Рим бил запален Џордано Бруно, италијански филозоф, типичен претставник на антисхоластичката ренесанса на филозофијата. Ги негирал христијанските догми, сметал дека филозофијата и теологијата се неспоиви и многу му се спротивставувал

На денешен ден

На денешен ден

15 февруари 2020 (МИА) – Денеска е Меѓународен ден за борба против ракот и леукемијата кај децата 1710.- Роден е францускиот крал Луј Четиринаесетти, кој по смртта на својот прадедо Луј Шеснаесетти стапил на престолот во петтата година од животот и владеел се до смртта во 1774 година. Важи за владетел кој се однесувал непримерно, дури и расипнички,