притисни ентер »

Проекција на документарецот „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ во МСУ
Проекција на документарецот „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ во МСУ

Проекција на документарецот „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ во МСУ

– По повод Ретроспектива на филмови на култниот француски режисер Луис Буњуел, што ќе се одржи во рамки на овогодинешното 12. издание на Филозофскиот филмски фестивал (ФФФ) од 19 до 27 мај во Кинотеката, денеска во Музејот на современа уметност Скопје ќе се одржи настан на кој ќе се обратат Слаѓан Пенев од Филозофскиот филмски фестивал и амбасадорот

Почнува Филозофскиот филмски фестивал

Почнува Филозофскиот филмски фестивал

Со документарецот „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ утре, сабота 14.5. во 12 часот во Музејот на современа уметност (МСУ) во Скопје почнува 12-тото издание на Филозофскиот филмски фестивал (ФФФ) чија главна програма ќе се прикажува од 1-9 јуни . Документарецот е приказна за незавршената биографија на Макс Ауб, посветена не само на филмскиот режисер

ФФФ@МСУ: „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ во најава на 12. Филозофски филмски фестивал

ФФФ@МСУ: „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ во најава на 12. Филозофски филмски фестивал

Под мотото „Будење на сонот“, годинешното 12. издание на Филозофскиот филмски фестивал (ФФФ) ќе биде обележано во знакот на надреализамот и шпанскиот генијален автор и режисер, Луис Буњуел. Веќе втора година, во соработка со Музејот на современата уметност, Фестивалот ја организира ФФФ@МСУ проекцијата на документарен филм – во просториите на Музејот,

Со документарецот „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ почнува Филозофскиот филмски фестивал

Со документарецот „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ почнува Филозофскиот филмски фестивал

Со документарецот „Генерација: Буњуел, Лорка, Дали“ утре во 12 часот во Музејот на современа уметност (МСУ) во Скопје почнува 12. издание на Филозофскиот филмски фестивал (ФФФ) чија главна програма ќе оди од 1-9 јуни . Документарецот е приказна за незавршената биографија на Макс Ауб, посветена не само на филмскиот режисер Луис Буњуел, туку и на целата

ФФФ@МСУ: „ГЕНЕРАЦИЈА: БУЊУЕЛ, ЛОРКА, ДАЛИ“ (Најава на 12. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ)

ФФФ@МСУ: „ГЕНЕРАЦИЈА: БУЊУЕЛ, ЛОРКА, ДАЛИ“ (Најава на 12. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ)

Под мотото „Будење на сонот“, годинешното 12. издание на Филозофскиот филмски фестивал (ФФФ) ќе биде обележано во знакот на надреализамот и шпанскиот генијален автор и режисер, Луис Буњуел. Веќе втора година, во соработка со Музејот на современата уметност, Фестивалот ја организира ФФФ@МСУ проекцијата на документарен филм – вопросториите на Музејот,

12. издание на Филозофскиот филмски фестивал во знакот на надреализамот и шпанскиот генијален автор и режисер, Луис Буњуел

12. издание на Филозофскиот филмски фестивал во знакот на надреализамот и шпанскиот генијален автор и режисер, Луис Буњуел

Под мотото „Будење на сонот“, годинешното 12. издание на Филозофскиот филмски фестивал (ФФФ) ќе биде обележано во знакот на надреализамот и шпанскиот генијален автор и режисер, Луис Буњуел. Веќе втора година, во соработка со Музејот на современата уметност, Фестивалот ја организира ФФФ@МСУ проекцијата на документарен филм – во просториите на Музејот,

12. Филозофски филмски фестивал

12. Филозофски филмски фестивал

Под мотото „Будење на сонот“, годинешното 12. издание на Филозофскиот филмски фестивал (ФФФ) ќе биде обележано во знакот на надреализамот и шпанскиот генијален автор и режисер, Луис Буњуел. Веќе втора година, во соработка со Музејот на современата уметност, Фестивалот ја организира ФФФ@МСУ проекцијата на документарен филм – во просториите на Музејот,