притисни ентер »

Рејсинг Поинт ќе ја намалат огромната разлика со врвните тимови
Рејсинг Поинт ќе ја намалат огромната разлика со врвните тимови

Рејсинг Поинт ќе ја намалат огромната разлика со врвните тимови

Возачот кој замина од тимот, Естебан Окон, вели дека Форс Индија, односно Рејсинг Поинт, ќе ја намалат огромната разлика со врвните тимови како Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Окон и помогна на Форс Индија да стигне до 4то место во пласманот на конструктори во 2017 година во период кога тие имаа ограничени ресурси. Форс Индија и понатаму беа најдобри од