притисни ентер »

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија
„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

Германскиот производител на автомобили „бмв“ започна со изградба на нова фабрика за батерии за електрични возила во Германија, потврди портпаролот на компанијата. Фабриката во баварските градови Ирбах и Штраскирхен треба да произведува до 600.000 високонапонски батерии годишно и да вработи околу 1.600 работници. Локалната самоуправа издаде одобренија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

Германскиот производител на автомобили „бмв“ започна со изградба на нова фабрика за батерии за електрични возила во Германија, потврди портпаролот на компанијата. Фабриката во баварските градови Ирбах и Штраскирхен треба да произведува до 600.000 високонапонски батерии годишно и да вработи околу 1.600 работници. Локалната самоуправа издаде одобренија

BMW гради нова фабрика за батерии за електрични возила

BMW гради нова фабрика за батерии за електрични возила

Германскиот производел на автомобили BMW почна да гради нова фабрика за батерии за електрични возила во Германија, потврди портпарол на компанијата. Фабриката во баварските градови Ирибах и Штраскирхен треба да произведува до 600.000 високонапонски батерии годишно и ќе вработува околу 1.600 работници. Локалната управа ги издаде градежните дозволи минатата

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

Германскиот производител на автомобили „бмв“ започна со изградба на нова фабрика за батерии за електрични возила во Германија, потврди портпаролот на компанијата. Добивај вести на вибер Фабриката во баварските градови Ирбах и Штраскирхен треба да произведува до 600.000 високонапонски батерии годишно и да вработи околу 1.600 работници. Локалната самоуправа

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

Германскиот производител на автомобили „бмв“ започна со изградба на нова фабрика за батерии за електрични возила во Германија, потврди портпаролот на компанијата. Фабриката во баварските градови Ирбах и Штраскирхен треба… Текстот „БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија е превземен од USB.mk . The post „БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

Германскиот производител на автомобили „бмв“ започна со изградба на нова фабрика за батерии за електрични возила во Германија, потврди портпаролот на компанијата. Фабриката во баварските градови Ирбах и Штраскирхен треба да произведува до 600.000 високонапонски батерии годишно и да вработи околу 1.600 работници. Локалната самоуправа издаде одобренија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

„БМВ“ гради фабрика за батерии во Германија

Германскиот производител на автомобили „бмв“ започна со изградба на нова фабрика за батерии за електрични возила во Германија, потврди портпаролот на компанијата. Фабриката во баварските градови Ирбах и Штраскирхен треба да произведува до 600.000 високонапонски батерии годишно и да вработи околу 1.600 работници. Локалната самоуправа издаде одобренија