притисни ентер »

Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште
Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште

Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште

Против поранешниот градоначалник на Прилеп, Маријан Ристески, и уште осум лица, како и против две правни лица, поднесена е кривична пријава за злоупотреба на службената положба и овластувањето, информираат од МВР. Обвинетите, меѓу кои поранешен градоначалник, државен правобранител, нотар и раководители од Прилеп во својство на одговорни лица, со пречекорување

Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште

Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште

Против поранешниот градоначалник на Прилеп, Маријан Ристески и уште осум лица, како и против две правни лица, поднесена е кривична пријава за злоупотреба на службена положба и овластување, информираат од МВР. Обвинетите, меѓу кои поранешен градоначалник, државен правобранител, нотар и раководители од Прилеп во својство на одговорни лица, со пречекорување

Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште

Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште

Против поранешниот градоначалник на Прилеп, Маријан Ристески и уште осум лица, како и против две правни лица, поднесена е кривична пријава за злоупотреба на службена положба и овластување, информираат од МВР. Обвинетите, меѓу кои поранешен градоначалник, државен правобранител, нотар и раководители од Прилеп во својство на одговорни лица, со пречекорување

МВР поднесе кривична пријава против екс прилепскиот градоначалник Марјан Ристески и други 8 физички и две правни лица

МВР поднесе кривична пријава против екс прилепскиот градоначалник Марјан Ристески и други 8 физички и две правни лица

ОВР Прилеп поднесе поднесе кривична пријава против девет физички и две правни лица и тоа: М.Р.(49), тогаш во својство на градоначалник на општина Прилеп, И.Ч.(70), раководител на Одделение за урбанизам во општина Прилеп, И.К.(65), раководител на Сектор за урбанизам во општина Прилеп, В.Ј.(63) Државен правобранител-Прилеп, Т.М.(63), nотар поради постоење

Кривична за злоупотреба на службена положба и овластување против поранешниот градоначалник на Прилеп

Кривична за злоупотреба на службена положба и овластување против поранешниот градоначалник на Прилеп

ОВР Прилеп поднесе кривична пријава против девет физички и две правни лица за злоупотреба на службена положба и овластување, информираат од МВР. Обвинетите, меѓу кои поранешниот градоначалник на општината Марјан Ристески, државен правобранител, нотар и раководители од Прилеп во својство на одговорни лица, со пречекорување на своите овластувања, а со

Кривична пријава за 9 физички лица и 2 правни лица, меѓу нив и поранешниот градоначалник на Прилеп

Кривична пријава за 9 физички лица и 2 правни лица, меѓу нив и поранешниот градоначалник на Прилеп

ОВР Прилеп поднесе поднесе кривична пријава против девет физички и две правни лица и тоа: М.Р.(49)- тогаш во својство на градоначалник на општина Прилеп, И.Ч.(70) -раководител на Одделение за урбанизам во општина Прилеп, И.К.(65) - раководител на Сектор за урбанизам во општина Прилеп, В.Ј.(63) Државен правобранител-Прилеп, Т.М.(63)- Нотар поради постоење

Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште

Поранешниот прилепски градоначалник осомничен за криминал со државно земјиште

Против поранешниот градоначалник на Прилеп, Маријан Ристески, и уште осум лица, како и против две правни лица, поднесена е кривична пријава за злоупотреба на службената положба и овластувањето, информираат од МВР. Обвинетите, меѓу кои поранешен градоначалник, државен правобранител, нотар и раководители од Прилеп во својство на одговорни лица, со пречекорување

Ексградоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески и 8 други лица со лажни имотни листови продале државно земјиште

Ексградоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески и 8 други лица со лажни имотни листови продале државно земјиште

Поранешниот градоначалник на Прилеп, Марјан Ристески е еден од деветте лица против кои ОВР Прилеп поднесе кривична пријава за злоупотреба на службена положба и овласување. Кривични пријави се поднесени и против две фирми. Сите се сомничат дека во 2012 и 2013 со лажни имотни листови отуѓиле земјиште во сопственост на државата кое го користело Министерството

Кривична за злоупотреба на службена положба против поранешниот градоначалник на Прилеп

Кривична за злоупотреба на службена положба против поранешниот градоначалник на Прилеп

Обвинетите, меѓу кои поранешен градоначалник, државен правобранител, нотар и раководители од Прилеп во својство на одговорни лица, со пречекорување на своите овластувања, а со намера да овозможат противправна имотна корист за правното лице од Прилеп, во 2012 и 2013 година отуѓиле градежното земјиште сопственост на државата, со што е предизвикана штета