притисни ентер »

Езерото Карачај изгледа како идеално место за одмор, но има само еден проблем … | Фот/Видео
Езерото Карачај изгледа како идеално место за одмор, но има само еден проблем … | Фот/Видео

Езерото Карачај изгледа како идеално место за одмор, но има само еден проблем … | Фот/Видео

Езерото Карачај изгледа како идеално место за одмор, но има само еден проблем – оттаму не би се вратиле живи. Имено, доколку минеме еден час на тоа место, радијацијата во нашето тело би изнесувала 600 рендгени, што е доволно за да не убие. Езерото е сместено во руската провинција Чељабинск, близу границата со Казахстан и е во склоп на системот за репроцесирање