притисни ентер »

Западен Балкан да ја заборави 2025 година како датум за влез во ЕУ...
Западен Балкан да ја заборави 2025 година како датум за влез во ЕУ...

Западен Балкан да ја заборави 2025 година како датум за влез во ЕУ...

Извршната директорка на Европскиот фонд за Балкан Хедвик Морвиа истакнува дека треба да се заборави 2025 година како датум за влез на Западен Балкан во ЕУ. Таа истакнала дека толку брзо не можно да се остварат целите до тој датум. Директорката на Европскиот фонд додала дека регионот не го сработува својот дел во реформите, со што ЕУ не еподготвена

Западен Балкан да ја заборави 2025 година како датум за влез во ЕУ...

Западен Балкан да ја заборави 2025 година како датум за влез во ЕУ...

Извршната директорка на Европскиот фонд за Балкан Хедвик Морвиа истакнува дека треба да се заборави 2025 година како датум за влез на Западен Балкан во ЕУ. Таа истакнала дека толку брзо не можно да се остварат целите до тој датум. Директорката на Европскиот фонд додала дека регионот не го сработува својот дел во реформите, со што ЕУ не еподготвена

Заборавете на 2025 година како датум за влез во ЕУ!

Заборавете на 2025 година како датум за влез во ЕУ!

Западен Балкан да ја заборави 2025 година како датум за влез на во ЕУ, порача извршната директорка на Европскиот фонд за Балкан, Хедвиг Морваи. Таа истакна дека така треба да се однесува, бидејќи не е можно да се оствари целта дотогаш. Морваи наведе дека регионот не ја одработува својата работа, а ЕУ не е подготвена да го смени пристапот кон регионот,

Европски фонд за Балкан: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Европски фонд за Балкан: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Извршната директорка на Европскиот фонд за Балкан Хедвиг Морваи истакна дека треба да се заборави 2025 година, како датум за влез на Западен Балкан во ЕУ. Таа истакна не е  можно да се оствари целта дотогаш. Морваи наведе дека регионот не ја одработува својата работа, а ЕУ не е подготвена да го смени пристапот кон регионот, бидејќи самата се соочува

Извршната директорка на ЕФ за Балкан: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Извршната директорка на ЕФ за Балкан: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Извршната директорка на Европскиот фонд за Балкан Хедвиг Морваи истакна дека треба да се заборави 2025 година, како датум за влез на Западен Балкан во ЕУ. Таа истакна дека така треба да се однесува, бидејќи не е можно да се оствари целта дотогаш. Морваи наведе дека регионот не ја одработува својата работа, а ЕУ не е подготвена да го смени пристапот

Морваи: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Морваи: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Извршната директорка на Европскиот фонд за Балкан, Хедвиг Морваи истакна дека треба да се заборави 2025 година, како датум за влез на Западен Балкан во ЕУ. Таа истакна дека така треба да се однесува, бидејќи не е можно да се оствари целта дотогаш. Морваи наведе дека регионот не ја одработува својата работа, а ЕУ не е подготвена да го смени пристапот

Морваи: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Морваи: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Извршната директорка на Европскиот фонд за Балкан, Хедвиг Морваи истакна дека треба да се заборави 2025 година, како датум за влез на Западен Балкан во ЕУ. Таа истакна дека така треба да се однесува, бидејќи не е можно да се оствари целта дотогаш. Морваи наведе дека регионот не ја одработува својата работа, а ЕУ не е подготвена да го смени пристапот

Хедвиг Морваи: Заборавете на 2025 година како датум на пристапување во ЕУ

Хедвиг Морваи: Заборавете на 2025 година како датум на пристапување во ЕУ

Извршниот директор на Европскиот фонд за Балканот, Хедвиг Морваи, истакнува дека 2025 година треба да се заборави како датум за влегување на Западен Балкан во ЕУ. Таа истакна дека така треба и да се однесува, бидејќи дотогаш невозможно е да се постигне целта. Исто така, како што вели, регионот не го одработува својот дел, а ЕУ не е подготвена да го

Извршната директорка на ЕФ за Балкан: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Извршната директорка на ЕФ за Балкан: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ

Извршната директорка на ЕФ за Балкан: Заборавете на 2025 година како датум на влез во ЕУ Извршната директорка на Европскиот фонд за Балкан Хедвиг Морваи истакна дека треба да се заборави 2025 година, како датум за влез на Западен Балкан во ЕУ. Таа истакна дека така треба да се однесува, бидејќи не е можно да се оствари целта дотогаш. Морваи наведе