притисни ентер »

Орбан влегува во „финална битка“
Орбан влегува во „финална битка“

Орбан влегува во „финална битка“

Говорот на Виктор Орбан за состојбата на нацијата, со кој унгарскиот премиер ги „наштима“ граѓаните пред европските избори во мај, беше огномет од ксенофобични тонови и изјави против ЕУ. „Европа пред европските избори во мај повторно стигна до точка кога мораме да го браниме нашиот унгарски идентитет, нашето христијанско наследство“, рече Виктор Орбан

Унгарија: Мајките на 4 деца ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца ќе бидат ослободени од данок на приход

Жените кои првпат ќе се омажат после 40-та ќе можат да конкурираат за субвенциониран заем од 10 милиони форинти (36.000 долари). Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече

Унгарија со бенефиции за семејствата, како дел од напорите на Владата да го зголеми наталитетот

Унгарија со бенефиции за семејствата, како дел од напорите на Владата да го зголеми наталитетот

Унгарскиот премиер Виктор Орбан најави воведување низа бенефиции за семејствата, како дел од напорите на Владата да го зголеми наталитетот. Тој, исто така, изјави дека Владата има за цел да го задржи економскиот раст на земјата за два проценти над просекот на Европската Унија. – Во Eвропа се раѓаат сè помалку и помалку деца. За западот, одговор на

Се подготвува нов закон во Унгарија: Кој ќе роди четири деца, ќе биде ослободен од данок

Се подготвува нов закон во Унгарија: Кој ќе роди четири деца, ќе биде ослободен од данок

Жените во Унгарија кои имаат четири или повеќе деца, доживотно ќе бидат ослободени од плаќање данок. Ова е новата мерка која ја најави премиерот Виктор Орбан, а ја пренесе „Би-Би-Си“. Орбан порачал дека со ова се брани иднината на земјата без зависност на миграциите. Исто така Унгарија како дел од мерките за зголемување на иселувањето од земјата, ја

Орбан влегува во „финална битка“

Орбан влегува во „финална битка“

Говорот на Виктор Орбан за состојбата на нацијата, со кој унгарскиот премиер ги „наштима“ граѓаните пред европските избори во мај, беше огномет од ксенофобични тонови и изјави против ЕУ. „Европа пред европските избори во мај повторно стигна до точка кога мораме да го браниме нашиот унгарски идентитет, нашето христијанско наследство“, рече Виктор Орбан

ВИКТОР ОРБАН СО ПЛАН ЗА БОРБА ПРОТИВ ИМИГРАЦИЈАТА: Унгарскиот премиер најави план од седум точки со субвенции и бенифиции за младите!

ВИКТОР ОРБАН СО ПЛАН ЗА БОРБА ПРОТИВ ИМИГРАЦИЈАТА: Унгарскиот премиер најави план од седум точки со субвенции и бенифиции за младите!

Унгарскиот премиер Виктор Орбан најави нови субвенции за сите жени кои ќе се оженат пред 40 години, како и нови бенефиции за новите брачни двојки и семејства, објави Танјуг. „Се помалку и помалку деца се раѓаат во Европа. Што се однесува до Запад, нивниот одговор е имиграција. Треба да се зголеми бројот на новородено деца и само тогаш бројот ќе биде

Орбан влегува во „финална битка“

Орбан влегува во „финална битка“

Говорот на Виктор Орбан за состојбата на нацијата, со кој унгарскиот премиер ги „наштима“ граѓаните пред европските избори во мај, беше огномет од ксенофобични тонови и изјави против ЕУ. „Европа пред европските избори во мај повторно стигна до точка кога мораме да го браниме нашиот унгарски идентитет, нашето христијанско наследство“, рече Виктор Орбан

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече дека од данокот на приход доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку четири деца. Новите мерки би требало да ги

Се подготвува нов закон во Унгарија: Кој ќе роди четири деца, ќе биде ослободен од данок

Се подготвува нов закон во Унгарија: Кој ќе роди четири деца, ќе биде ослободен од данок

Жените во Унгарија кои имаат четири или повеќе деца, доживотно ќе бидат ослободени од плаќање данок. Ова е новата мерка која ја најави премиерот Виктор Орбан, а ја пренесе „Би-Би-Си“. Орбан порачал дека со ова се брани иднината на земјата без зависност на миграциите. Исто така Унгарија како дел од мерките за зголемување на иселувањето од земјата, ја

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарија: Мајките на 4 деца доживотно ќе бидат ослободени од данок на приход

Унгарскиот премиер, Виктор Орбан, најави дека неговата влада значително ќе ја зголеми финансиската помош и ќе им олесни на семејствата со повеќе деца, а тоа ќе вклучува и ослободување од плаќање данок на приход. Орбан рече дека од данокот на приход доживотно ќе бидат ослободени жените кои ќе родат најмалку четири деца. Новите мерки би требало да ги