притисни ентер »

Државниот завод за ревизија ги преброја дивоградбите во Охрид
Државниот завод за ревизија ги преброја дивоградбите во Охрид

Државниот завод за ревизија ги преброја дивоградбите во Охрид

Embedded video for Државниот завод за ревизија ги преброја дивоградбите во Охрид Околу 3 илјади дивоградби во Охрид долж езерото и во Националниот парк Галичица, државните ревизори бараат да се отстранат но и да се спречи нелегалното градење. Ревизорите констатирале дека охридската локална самоуправа не носела стратешки документи во врска со постапување

Заев преку Фејсбук го поддржа рушењето на охридските дивоградби

Заев преку Фејсбук го поддржа рушењето на охридските дивоградби

Премиерот Зоран Заев денеска на својот фејсбук профил објави дека изразува силна поддршка за „одлучната акција“ за отстранување на бесправно изградените објекти на охридското крајбрежје, што ја спроведува Општина Охрид и градоначалникот на Општината, Константин Георгиески. – Правната држава става крај на хаосот и импровизациите на територијата на Охридскиот

Заев преку Фејсбук го поддржа рушењето на охридските дивоградби

Заев преку Фејсбук го поддржа рушењето на охридските дивоградби

Премиерот Зоран Заев денеска на својот фејсбук профил објави дека изразува силна поддршка за „одлучната акција“ за отстранување на бесправно изградените објекти на охридското крајбрежје, што ја спроведува Општина Охрид и градоначалникот на Општината, Константин Георгиески. – Правната држава става крај на хаосот и импровизациите на територијата на Охридскиот

Заев: Давам поддршка за отстранување на бесправно изградените објекти во Охрид

Заев: Давам поддршка за отстранување на бесправно изградените објекти во Охрид

Премиерот Зоран Заев денеска на својот фејсбук профил објави дека изразува силна поддршка за „одлучната акција“ за отстранување на бесправно изградените објекти на охридското крајбрежје, што ја спроведува Општина Охрид и градоначалникот на Општината, Константин Георгиески. – Правната држава става крај на хаосот и импровизациите на територијата на Охридскиот

Заев за уривањето:Општина Охрид презема храбри и конкретни чекори кои сите треба да ги поздравиме

Заев за уривањето:Општина Охрид презема храбри и конкретни чекори кои сите треба да ги поздравиме

Премиерот Зоран Заев денеска на својот Фејсбук профил објави дека изразува силна поддршка за „одлучната акција" за отстранување на бесправно изградените објекти на охридското крајбрежје, што ја спроведува Општина Охрид и градоначалникот на Општината, Константин Георгиески. Премиерот Зоран Заев денеска на својот Фејсбук профил објави дека изразува силна

Евроамбасадорот Гир: Нема место за дивоградби крај Охридското Езеро

Евроамбасадорот Гир: Нема место за дивоградби крај Охридското Езеро

Охридскиот регион е многу блиску да биде ставен на Листата на светско наследство во опасност, по последните два катастрофални извештаи на УНЕСКО за урбанистичкиот хаос во регионот. Аларм за урбанистичкиот хаос со дивоградбите на Охридското езеро вклучи и Европската унија. Евроамбасадорот Дејвид Гир, на Твитер порача дека, уникатното богатство што го

ЕУ го поддржа рушењето на дивоградбите во Скопје

ЕУ го поддржа рушењето на дивоградбите во Скопје

Продолжи урувањеето на дивоградби на охридското крајбрежје. Денеска и евроамбасадорот Гир и премиерот Заев ја подрржаа акцијата на општинските власти.. На дивоградбите не им е местото покрај охридското езеро и треба да се отстранат, напиша денеска на Твитер амбасадорот на ЕУ во земјава, Дејвид Гир. Евроамбасадорот смета дека уникатното природно и културно

Заев и Николовски со силна поддршка за отстранувањето на дивоградбите во Охрид, се надеваат наскоро тоа да го поздрават и во Струга

Заев и Николовски со силна поддршка за отстранувањето на дивоградбите во Охрид, се надеваат наскоро тоа да го поздрават и во Струга

99 Споделувања Share Tweet „Изразувам силна поддршка за одлучната акција за отстранување на бесправно изградените објекти на охридското крајбрежје што ја спроведува Општина Охрид и Константин Георгиески – Градоначалник на Општина Охрид“, порача денеска премиерот Зоран Заев. Според него, ваквите активности во Охрид покажуваат дека правната држава става

Заев: Силна поддршка за отстранување на бесправно изградените објекти во Охрид

Заев: Силна поддршка за отстранување на бесправно изградените објекти во Охрид

Премиерот Зоран Заев денеска на својот фејсбук профил објави дека изразува силна поддршка за „одлучната акција“ за отстранување на бесправно изградените објекти на охридското крајбрежје, што ја спроведува Општина Охрид и градоначалникот на Општината, Константин Георгиески. – Правната држава става крај на хаосот и импровизациите на територијата на Охридскиот

Гир: Дивоградбите покрај Охридското езеро треба да се отстранат

Гир: Дивоградбите покрај Охридското езеро треба да се отстранат

На дивоградбите не им е местото покрај Охридското Езеро и треба да се отстранат, напиша денеска на Твитер амбасадорот на ЕУ во земјава, Дејвид Гир. Евроамбасадорот смета дека уникатното природно и културно богатство во регионот – признато од УНЕСКО – мора да се зачува. –Заштитувајќи го наследството на Охрид сега, ние исто така инвестираме во работни