притисни ентер »

Volkswagen Golf повторно најпродаван во Европа!
Volkswagen Golf повторно најпродаван во Европа!

Volkswagen Golf повторно најпродаван во Европа!

По краткиот престој на францускиот модел Renault Clio на тронот како најбаран во Европа, VW Golf на крајот од првото полугодие на 2020 година е на првото место. Со испорачани 134.045 единици во првите шест месеци од 2020 година, VW Golf ја држи првата позиција во однос на продажбата во Европа, покажуваат резултатите собрани од специјализираниот focus2move

Volkswagen Golf повторно најпродаван во Европа!

Volkswagen Golf повторно најпродаван во Европа!

По краткиот престој на францускиот модел Renault Clio на тронот како најбаран во Европа, VW Golf на крајот од првото полугодие на 2020 година е на првото место. Со испорачани… Текстот Volkswagen Golf повторно најпродаван во Европа! е превземен од USB.mk . The post Volkswagen Golf повторно најпродаван во Европа! appeared first on M Express .

Renault Zoe, Tesla, e-Golf…. Кои се најпродаваните електрични возила годинава во Европа

Renault Zoe, Tesla, e-Golf…. Кои се најпродаваните електрични возила годинава во Европа

Продажнните бројки за првата половина од годината во Европа се веќе сумирани, а со самото тоа познато е кои електрични возила се најпрдоавани. На првата позиција како најпродавано електрично возило на “Стариот континент” се наоѓа Renault Zoe со продадени 36.506 примероци. На втората позиција со продажба од 33.164 примероци се наоѓа Tesla Model 3 додека