притисни ентер »

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица
Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Врската со Земјата повеќе не зависи од американските колеги и нивниот сегмент на станицата. Рускиот сегмент на Меѓународната вселенска станица е приклучен на широкопојасен сателитски канал за комуникација со Земјата, а космонаутите повеќе немаат потреба да ги користат американските канали, соопшти Ракетно-космичката корпорација „Енергија“, оператор

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Врската со Земјата повеќе не зависи од американските колеги и нивниот сегмент на станицата. Рускиот сегмент на Меѓународната вселенска станица е приклучен на широкопојасен сателитски канал за комуникација со Земјата,… Текстот Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица е превземен од USB.mk . The post Русија пушти свој интернет на

Тестирањето на сателитското оружје ги обнови стравувањата за вселенска трка во вооружување

Тестирањето на сателитското оружје ги обнови стравувањата за вселенска трка во вооружување

На 15 јули, на околу 615 километри над Земјата, рускиот сателит „Космос 2543“ ја активираше неговата специјална, досега тајна функција, со истрелување на проектил низ атмосферата, пишува „Фајненшл тајмс“. Американските власти загрижени за намената на оваа функција, го следеа „Космос 2543“ со месеци откако го привлече вниманието преку добложување до

Светските сили развиваат нова генерација на „Војна на ѕвездите“ во вселенската трка во вооружување

Светските сили развиваат нова генерација на „Војна на ѕвездите“ во вселенската трка во вооружување

На 15 јули, на околу 615 километри над Земјата, рускиот сателит „Космос 2543“ ја активираше неговата специјална, досега тајна функција, со истрелување на проектил низ атмосферата, пишува „Фајненшл тајмс“. Американските власти загрижени за намената на оваа функција, го следеа „Космос 2543“ со месеци откако го привлече вниманието преку добложување до