притисни ентер »

Кумановци откопале гроб во потрага по накит
Кумановци откопале гроб во потрага по накит

Кумановци откопале гроб во потрага по накит

Основното јавно обвинителство Куманово поведе постапка против лице на возраст од 30 години за сторено кривично дело – Тешка кражба од член 236 став 1 точка 1 во врска со член 19 од Кривичниот законик.Осомничениот, заедно и по претходен договор со уште две лица, на 10.10.2021 година, околу 1 часот по полноќ, на Градските гробишта во Куманово со совладување

Затвореници излезени на викенд откопале гроб и барале злато во ковчегот

Затвореници излезени на викенд откопале гроб и барале злато во ковчегот

Основното јавно обвинителство Куманово поведе постапка против лице на возраст од 30 години за сторено кривично дело – Тешка кражба од член 236 став 1 точка 1 во врска со член 19 од Кривичниот законик. Осомничениот заедно со уште две лица, кои биле излезени на викенд од затворот во Идризово, со лопати и другите предмети откопале гроб и барале злато

Тројца Кумановчани отвориле гроб за да бараат злато

Тројца Кумановчани отвориле гроб за да бараат злато

Основното јавно обвинителство Куманово поведе постапка против лице на возраст од 30 години за сторено кривично дело – Тешка кражба од член 236 став 1 точка 1 во врска со член 19 од Кривичниот законик. – Осомничениот, заедно и по претходен договор со уште две лица, на 10.10.2021 година, околу 1 часот по полноќ, на Градските гробишта во Куманово со совладување

Притвор за лицето што осквернави гроб за да украде златен накит од покојник

Притвор за лицето што осквернави гроб за да украде златен накит од покојник

Основното јавно обвинителство Куманово поведе постапка против лице на возраст од 30 години за сторено кривично дело – Тешка кражба од член 236 став 1 точка 1 во врска со член 19 од Кривичниот законик. Осомничениот, заедно и по претходен договор со уште две лица, на 10.10.2021 година, околу 1 часот по полноќ, на Градските гробишта во Куманово со совладување

Притвор за лицето кое осквернави гроб за да украде златен накид од покојник

Притвор за лицето кое осквернави гроб за да украде златен накид од покојник

Основното јавно обвинителство Куманово поведе постапка против лице на возраст од 30 години за сторено кривично дело – Тешка кражба од член 236 став 1 точка 1 во врска со член 19 од Кривичниот законик. Осомничениот, заедно и по претходен договор со уште две лица, на 10.10.2021 година, околу 1 часот по полноќ, на Градските гробишта во Куманово со совладување

Кумановци откопале гроб во потрага по накит

Кумановци откопале гроб во потрага по накит

Кумановското јавно обвинителство поведе кривична постапка против 30 годишен маж поради тешка кражба. Осомничениот заедно со двајца соучесници вечерта на 10 октомври со лопати и ашов откопале гроб на градските гробишта во Куманово во потрага по златен накит. „Осомничените го отвориле ковчегот и започнале да вршат пребарување на телото со цел пронаоѓање

Притвор за лицето кое осквернави гроб за да украде златен накид од покојник

Притвор за лицето кое осквернави гроб за да украде златен накид од покојник

Основното јавно обвинителство Куманово поведе постапка против лице на возраст од 30 години за сторено кривично дело – Тешка кражба од член 236 став 1 точка 1 во врска со член 19 од Кривичниот законик. Осомничениот, заедно и по претходен договор со уште две лица, на 10.10.2021 година, околу 1 часот по полноќ, на Градските гробишта во Куманово со совладување

Притвор за крадецот кој откопа гроб за да украде златен ланец од покојно лице

Притвор за крадецот кој откопа гроб за да украде златен ланец од покојно лице

Основното јавно обвинителство Куманово поведе постапка против лице на возраст од 30 години за сторено кривично дело – Тешка кражба од член 236 став 1 точка 1 во врска со член 19 од Кривичниот законик. Осомничениот, заедно и по претходен договор со уште две лица, на 10.10.2021 година, околу 1 часот по полноќ, на Градските гробишта во Куманово со совладување

Отвориле гроб и барале накит на Градските гробишта во Куманово

Отвориле гроб и барале накит на Градските гробишта во Куманово

– Осомничениот, заедно и по претходен договор со уште две лица, на 10.10.2021 година, околу 1 часот по полноќ, на Градските гробишта во Куманово со совладување на препреки, се обиделе да одземат туѓи подвижни предмети со намера противправно да ги присвојат. Тие со помош на рачен алат, лопати и ашов ја тргнале мермерната плоча со која бил покриен гроб,