притисни ентер »

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности
Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија, јави дописничката на МИА од Атина. -Беа

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија. -Беа забележани несогласувањата од двете

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија, јави дописничката на МИА од Атина. -Беа

Мицотакис: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија, јави дописничката на МИА од Атина. -Беа

Мицотакис: Tешкотии во односите со Турција имало, има, и ќе има

Мицотакис: Tешкотии во односите со Турција имало, има, и ќе има

Мојата проценка е дека штом и двете страни покажат добра волја, на крајот може да се надминат- истакна грчкиот премиер. Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган

Мицотакис: Единството и солидарноста треба да бидат основните принципи меѓу членките на НАТО

Мицотакис: Единството и солидарноста треба да бидат основните принципи меѓу членките на НАТО

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за време на НАТО самитот во Лондон рекол дека единството и солидарноста треба да бидат основните принципи што ги одредуваат односите меѓу членките на Алијансата, посочил дека членките на НАТО имаат одговорност да ги почитуваат и да постапуваат согласно овие принципи, како и да се воздржуваат од дејствија што можат

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Го повикувам премиерот Кирјакос Мицотакис на средбата со (турскиот претседател Реџеп Тајип) Ердоган да побара да запрат провокациите и прекршувањата што не водат никаде, да се повлече неприфатливиот и правно непостоечки договор со Либија, да прекинат прекршувањата во ексклузивната економска зона на Кипар и секако да се почитува, со добра волја и од

Мицотакис: Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис: Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија. -Беа забележани несогласувањата од двете

Средба Мицотакис-Eрдоган: Проблемите меѓу двете земји можат да се надминат

Средба Мицотакис-Eрдоган: Проблемите меѓу двете земји можат да се надминат

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија, јави дописничката на МИА од Атина. -Беа

Мицотакис-Ердоган: Несогласувања од двете страни, но продолжуваат разговорите за мерките за градење доверба

Мицотакис-Ердоган: Несогласувања од двете страни, но продолжуваат разговорите за мерките за градење доверба

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија. -Беа забележани несогласувањата од двете