притисни ентер »

Наскоро цела населба отпечатена со 3D технологија
Наскоро цела населба отпечатена со 3D технологија

Наскоро цела населба отпечатена со 3D технологија

Во текот на минатата година инженери и научници во САД направиле и тестирале масивна машина наречена „Вулкан II“ која може да печати 3Д-рамки за мали куќи за помалку од еден ден. Оваа година, пак, ќе почне изградбата на цела населба со повеќе од 50 такви домови. Новиот кварт, кој ќе биде прв од тој тип во светот, ќе биде изграден во полурурален дел

Наскоро цела населба отпечатена со 3D технологија

Наскоро цела населба отпечатена со 3D технологија

Во текот на минатата година инженери и научници во САД направиле и тестирале масивна машина наречена „Вулкан II“ која може да печати 3Д-рамки за мали куќи за помалку од еден ден. Оваа година, пак, ќе почне изградбата на цела населба со повеќе од 50 такви домови. Новиот кварт, кој ќе биде прв од тој тип во светот, ќе биде изграден во полурурален дел

Населба испечатена со 3Д-технологија

Населба испечатена со 3Д-технологија

Во текот на минатата година инженери и научници во САД направиле и тестирале масивна машина наречена „Вулкан II“ која може да печати 3Д-рамки за мали куќи за помалку од еден ден. Оваа година, пак, ќе почне изградбата на цела населба со повеќе од 50 такви домови. Новиот кварт, кој ќе биде прв од тој тип во светот, ќе биде изграден во полурурален дел