притисни ентер »

Европа страда од енергетска кусогледост
Европа страда од енергетска кусогледост

Европа страда од енергетска кусогледост

Како што летото се претвора во есен во Европа, влогот на енергетската криза на континентот брзо се зголемува, без да се гледа крајот. Иако блиската причина за сегашниот скок на цените е конфликтот во Украина, сепак нејзините корени се многу подлабоки. Всушност, тоа беше неизбежен резултат на европската неактивност и ограничениот фокус, поточно нејзиниот