притисни ентер »

Токио прогласен за најбезбеден град во светот
Токио прогласен за најбезбеден град во светот

Токио прогласен за најбезбеден град во светот

Јапонскиот град Токио е прогласен за најбезбеден во 2019 година, според листата на Економската известувачка единица. Покрај Токио, на оваа листа се наоѓаат уште девет града кои се сметаат за едни од најсигурните во светот. Листата е направена според способноста на градовите да се заштитат од секаков вид проблеми, климатски катастрофи и непогоди и сајбер-напади

Токио прогласен за најбезбеден град во светот

Токио прогласен за најбезбеден град во светот

Јапонскиот град Токио е прогласен за најбезбеден во 2019 година, според листата на Економската известувачка единица. Покрај Токио, на оваа листа се наоѓаат уште девет града кои се сметаат за едни од најсигурните во светот. Листата е направена според способноста на градовите да се заштитат од секаков вид проблеми, климатски катастрофи и непогоди и сајбер-напади