притисни ентер »

Откриен е нов лек кој може да ја спречи најсмртоносната форма на рак на дојка
Откриен е нов лек кој може да ја спречи најсмртоносната форма на рак на дојка

Откриен е нов лек кој може да ја спречи најсмртоносната форма на рак на дојка

Револуционерен нов лек нуди надеж за насочен и ефективен третман против најсмртоносната и најагресивната форма на рак на дојка. Според австралиските научници, на повидок би можело да се најде напредок во борбата против тројно-негативниот рак на дојка (најсмртоносниот и најагресивниот). За разлика од традиционалната хемотерапија, ново развиениот орален