притисни ентер »

Алиса има само 17 години, а НАСА веќе ја подготвува за лет на Марс

Алиса има само 17 години, а НАСА веќе ја подготвува за лет на Марс

Девојче од Луизијана меѓу првите ќе слета на Марс во 2033 година. Алиса Карсон е седумнаесетгодишно девојче кое НАСА во моментов го обучува да стане астронаут. Нејзиниот сон е да биде првата личност која ќе слета на Марс, во првата експедиција која е планирана за 2033 година. Иако има само 17 години, Карсон ги поседува сите квалификации кои и се потребни

НАСА обучува 17-годишно девојче за живот на Марс

НАСА обучува 17-годишно девојче за живот на Марс

Додека многумина сонуваат да патуваат во вселената, за 17-годишната астронаутка Алиса Карсон сонот ќе стане реалност. Амбициозната тинејџерка од Луизијана уште од мала се одушевувала од ѕвездите. На само 3-годишна возраст на татко и му рекла дека сака да биде астронаут и да појде на Марс. До денес останува верна на своите сништа и моментално е на ригорозен

NASA подготвува 17-годишно девојче да биде првата личност која ќе стапне на Марс

NASA подготвува 17-годишно девојче да биде првата личност која ќе стапне на Марс

Додека многумина од нас можат само да сонуваат за вселенско патување, Американката Алиса Карсон е подучувана од страна на НАСА да стане астронаут. Уште како девојче таа се заљубила во вселената и тоа по гледање на ТВ емисијата “The Backyardigans”. Неколку години подоцна, нејзиниот татко ја пријавил во вселенски камп, а набрзо станала и една од малкумината

NASA подготвува 17-годишно девојче да биде првата личност која ќе стапне на Марс

NASA подготвува 17-годишно девојче да биде првата личност која ќе стапне на Марс

Додека многумина од нас можат само да сонуваат за вселенско патување, Американката Алиса Карсон е подучувана од страна на НАСА да стане астронаут. Уште како девојче таа се заљубила во вселената и тоа по гледање на ТВ емисијата “The Backyardigans”. Неколку години подоцна, нејзиниот татко ја пријавил во вселенски камп, а набрзо станала и една од малкумината

НАСА обучува 17-годишно девојче за живот на Марс

НАСА обучува 17-годишно девојче за живот на Марс

Додека многумина сонуваат да патуваат во вселената, за 17-годишната астронаутка Алиса Карсон сонот ќе стане реалност. Амбициозната тинејџерка од Луизијана уште од мала се одушевувала од ѕвездите. На само 3-годишна возраст на татко и му рекла дека сака да биде астронаут и да појде на Марс. До денес останува верна на своите сништа и моментално е на ригорозен

Алиса има само 17 години, а НАСА веќе ја подготвува за лет на Марс

Алиса има само 17 години, а НАСА веќе ја подготвува за лет на Марс

Алиса Карсон е седумнаесетгодишно девојче кое НАСА во моментов го обучува да стане астронаут. Нејзиниот сон е да биде првата личност која ќе слета на Марс, во првата експедиција која е планирана за 2033 година. So grateful for the past few days to be doing final frontier space suit egress testing out of an Orion capsule. Thankful to the amazing team

Aлиса Карсон ќе биде првиот човек на Марс, а има само 17 години

Aлиса Карсон ќе биде првиот човек на Марс, а има само 17 години

Алиса Карсон е 17-годишно девојче од Батон Руж, Луизијана, која се школува на Академијата на НАСА за да стане астронаут. Нејзиниот сон е да биде првата личност на Марс и има за цел да ја изврши првата човечка мисија на „црвената планета“ во 2033 година. Алиса е се уште во средно училиште, но истовремено е најмладата личност која ќе ја заврши обуката