притисни ентер »

Превенција од замастување на црниот дроб

Превенција од замастување на црниот дроб

Поради важните процеси кои се одвиваат во црниот дроб, со право овој органго нарекуваат „лабараторијата“ на организмот.Неговата улога е да ја  прочистува крвта т.е да го одржува нивото на глукоза во крвта, ги разградува мастите, протеините и јаглехидратите, создава ензими, ги одржува нормалните концентрации на витамините, минералите и гликогенот. Нашиот

Превенција од замастување на црниот дроб

Превенција од замастување на црниот дроб

Добивај вести на Viber Поради важните процеси кои се одвиваат во црниот дроб, со право овој органго нарекуваат „лабараторијата“ на организмот.Неговата улога е да ја  прочистува крвта т.е да го одржува нивото на глукоза во крвта, ги разградува мастите, протеините и јаглехидратите, создава ензими, ги одржува нормалните концентрации на витамините, минералите

Диета за замастен црн дроб: Прочитајте кои намирници се дозволени, а кои никако не смеат да се најдат на вашето мени!

Диета за замастен црн дроб: Прочитајте кои намирници се дозволени, а кои никако не смеат да се најдат на вашето мени!

Недоволната грижа за здравјето на црниот дроб често доведува до разни заболувања на овој витален орган. Деградацијата обично почнува со дијагностицирање замастен црн дроб, што прогресивно продолжува до најтешката форма – цироза. Затоа, исхраната има значајна улога и во зачувувањето на овој дел од организмот и во неговото заздравување и спречување потешки

Превенција од замастување на црниот дроб

Превенција од замастување на црниот дроб

Поради важните процеси кои се одвиваат во црниот дроб, со право овој органго нарекуваат „лабараторијата“ на организмот.Неговата улога е да ја  прочистува крвта т.е да го одржува нивото на глукоза во крвта, ги разградува мастите, протеините и јаглехидратите, создава ензими, ги одржува нормалните концентрации на витамините, минералите и гликогенот. Нашиот

Редовната злоупотреба на алкохол придонесува за оштетувања на црниот дроб, а симптомите може да ги препознаете навечер

Редовната злоупотреба на алкохол придонесува за оштетувања на црниот дроб, а симптомите може да ги препознаете навечер

Нездравиот начин на живот, вклучително и прекумерното консумирање алкохол, може да доведе до проблеми со црниот дроб. Еден од симптомите на лош црн дроб може да се појави ноќе. Функција на црниот дроб Црниот дроб е исклучително важен орган кој врши речиси 500 различни функции. Тој е одговорен за производство на жолчка, е вклучен во метаболичките процеси,