притисни ентер »

TESLA 3 без автопилот
TESLA 3 без автопилот

TESLA 3 без автопилот

Иако вградена, опцијата автопилот засега ќе остане исклучена во возилата Tesla. Причина – производителот на овој престижен електромобил сè уште нема добиено дозвола за употреба на оваа опција од регулаторната комисија на ЕУ. Рубрика: Автомобилска техника Соработник: Зоран Ивановски Датум: Понеделник, 11 Февруари, 2019 - 12:15 Image: тесла Тесла 3 електроавтомобил

Конечно намалена цената на автомобилите на Tesla

Конечно намалена цената на автомобилите на Tesla

Компанијата Tesla е пионер во производство на електични автомобили и компанија која направи револуција на ова поле. Првите модели кои што се појавија во продажба, беа навистина со висока цена. После голем број на реакции од страна на јавноста и експертите, Елон Маск, мораше да ја намали цената или пак да прозиведе модел кој луѓето ќе можат да го имаат

Tesla ја намалува цената на Model 3

Tesla ја намалува цената на Model 3

Во октомври минатата година, производителот започна со испорака на верзијата со средниот опсег која поминува 418 километри во основната верзија за 45.000 долари, но само една недела подоцна моделот се зголеми на 46.000 долари Сите овие цени, сепак, се прават од страна на одделот за финансии на компанијата, а вистинската состојба во моментот е дека

Tesla започна со испорака на Model 3 во Европа

Tesla започна со испорака на Model 3 во Европа

Година и половина откако потрошувачите во САД почнаа да ги прават своите нарачки, првите модели на Tesla Model 3 веќе стигнаа до своите сопственици во Европа. Првата група електрични автомобили пристигна на почетокот на неделава во Белгија, при што идните сопственици добија известувања дека можат да го добијат својот автомобил. За жал, сè не поминало

Tesla започна со испорака на Model 3 во Европа

Tesla започна со испорака на Model 3 во Европа

Година и половина откако потрошувачите во САД почнаа да ги прават своите нарачки, првите модели на Tesla Model 3 веќе стигнаа до своите сопственици во Европа. Првата група електрични автомобили пристигна на почетокот на неделава во Белгија, при што идните сопственици добија известувања дека можат да го добијат својот автомобил. За жал, сè не поминало

Tesla ја намалува цената на Model 3

Tesla ја намалува цената на Model 3

Во октомври минатата година, производителот започна со испорака на верзијата со средниот опсег која поминува 418 километри во основната верзија за 45.000 долари, но само една недела подоцна моделот се зголеми на 46.000 долари Сите овие цени, сепак, се прават од страна на одделот за финансии на компанијата, а вистинската состојба во моментот е дека

Tesla ја намали цената на моделот 3

Tesla ја намали цената на моделот 3

Американскиот производител Tesla на својот официјален веб сајт објави дека ја намaлува почетната цена на моделот 3 за 1,100 американски долари. Така, почетата цена на моделот 3 со основно ниво на опрема изнесува 42,900 долари. Намалувањето на цената доаѓа со цел Tesla да реализира поголем волумен на продажба, а со тоа и производство, но истовремено

Tesla започна со испорака на Model 3 во Европа

Tesla започна со испорака на Model 3 во Европа

Година и половина откако потрошувачите во САД почнаа да ги прават своите нарачки, првите модели на Tesla Model 3 веќе стигнаа до своите сопственици во Европа. Првата група електрични автомобили пристигна на почетокот на неделава во Белгија, при што идните сопственици добија известувања дека можат да го добијат својот автомобил. За жал, сè не поминало

Tesla ја намалува цената на Model 3

Tesla ја намалува цената на Model 3

Во октомври минатата година, производителот започна со испорака на верзијата со средниот опсег која поминува 418 километри во основната верзија за 45.000 долари, но само една недела подоцна моделот се зголеми на 46.000 долари Од почетокот на 2019 година, федералната субвенција за електромобили е намалена за половина – од 7.500 до 2.500 долари, што