притисни ентер »

Лада Нива се продава за 265.000 илјади евра
Лада Нива се продава за 265.000 илјади евра

Лада Нива се продава за 265.000 илјади евра

Лада „Нива“ стара 43 години се продава за 265.000 евра. Сопственикот на оваа кола има извозено само 220 километри, а беспрекорно ја одржува веќе 43 години! Седиштата се уште се покриени со фабричката фолија и со неа се докажуваат сите печати од 1980 година како доказ за оригиналност, сметката, купопродажната документација и оригиналниот алат.За неа

Стара е 43 години а е како нова: Лада „Нива“ се продава за 265.000 евра

Стара е 43 години а е како нова: Лада „Нива“ се продава за 265.000 евра

За некои тоа е најдоброто теренско возило на светот веќе 46 години, бидејќи за вложените пари тешко дека може да се добие нешто подобро. Откако беше претставена во 1977 година, Lada Niva повеќе од успешно го живее својот живот меѓу врвните теренски возила, а доказ за тоа е бројката од дури 2,5 милиони произведени. Сопственикот на оваа Нива има  извозено

Се продава Lada Niva од 1980 година во фабричка состојба за 265.000 евра

Се продава Lada Niva од 1980 година во фабричка состојба за 265.000 евра

6 Lada Niva со децении се продаваше во речиси непроменета форма (1977 до денес) и беа произведени 2,5 милиони примероци, а колку и да е рустикален, го доби епитетот на култен, вистински теренец. Според можностите, тој е рамо до рамо со оригиналниот Jeep, Land Rover Defender или Mercedes G-Class. Сега преку локалната руска веб-страница Auto.ru се продава