притисни ентер »

Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата “Медиа”
Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата “Медиа”

Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата “Медиа”

На ревијата на македонски филм „Златна рамка“ денеска ќе се одржи презентација на “МЕДИА Деск МК” на тема „Како се евалуираат проектите на МЕДИА?“, а утре и трибина насловена „Жената во македонскиот филм“. Покрај идеите за филмски проекти, важно прашање е и нивното финансирање. Потпрограмата “МЕДИА” од програмата на ЕУ „Креативна Европа“ дава голема

Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата МЕДИА

Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата МЕДИА

На ревијата на македонски филм „Златна рамка“ денеска ќе се одржи презентација на МЕДИА Деск МК на тема „Како се евалуираат проектите на МЕДИА?“, а утре и трибина насловена „Жената во македонскиот филм“. Покрај идеите за филмски проекти, важно прашање е и нивното финансирање. Потпрограмата МЕДИА од програмата на ЕУ „Креативна Европа“ дава голема поддршка,

Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата МЕДИА

Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата МЕДИА

На ревијата на македонски филм „Златна рамка“ денеска ќе се одржи презентација на МЕДИА Деск МК на тема „Како се евалуираат проектите на МЕДИА?“, а утре и трибина насловена „Жената во македонскиот филм“. Скопје, 15 февруари 2020 (МИА) – На ревијата на македонски филм „Златна рамка“ денеска ќе се одржи презентација на МЕДИА Деск МК на тема „Како се

Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата МЕДИА

Презентација на развој на филмски проекти со поддршка на потпрограмата МЕДИА

– На ревијата на македонски филм „Златна рамка“ денеска ќе се одржи презентација на МЕДИА Деск МК на тема „Како се евалуираат проектите на МЕДИА?“, а утре и трибина насловена „Жената во македонскиот филм“. Покрај идеите за филмски проекти, важно прашање е и нивното финансирање. Потпрограмата МЕДИА од програмата на ЕУ „Креативна Европа“  дава голема

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Ревија на македонски филмови во МКЦ

Ревија на македонски филмови во МКЦ

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка”

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка”

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка”, која под мотото „Во наш филм” ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Златна Рамка најавува трибина:“Жената во македонскиот филм”

Златна Рамка најавува трибина:“Жената во македонскиот филм”

Како дел од програмата на „Златна рамка 2020“ в недела на 16 февруари со почеток во 11.30 часот во кино Фросина , ќе се одржи трибина, насловена како „ Жената во македонскиот филм“. Во насока на сите заложби за подобрување на статусот на филмските работници, се очекува широка дискусија за улогата и статусот на жените вклучени во сите сегменти на реализација

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе