притисни ентер »

Девојче од Косово е меѓу застреланите во пукотницата во училиште во Финска
Девојче од Косово е меѓу застреланите во пукотницата во училиште во Финска

Девојче од Косово е меѓу застреланите во пукотницата во училиште во Финска

Во одговорот на ова министерство се наведува дека оваа информација ја потврдиле родителите на ранетото девојче. „Министерството за надворешни работи и дијаспора преку амбасадата на Косово во Стокхолм успеа од членовите на семејството да потврди дека меѓу повредените има и девојка од Косово. Амбасадата е во постојан контакт со локалните власти и со

Девојче од Косово е меѓу застреланите во пукотницата во училиште во Финска

Девојче од Косово е меѓу застреланите во пукотницата во училиште во Финска

Во одговорот на ова министерство се наведува дека оваа информација ја потврдиле родителите на ранетото девојче. „Министерството за надворешни работи и дијаспора преку амбасадата на Косово во Стокхолм успеа од членовите на семејството да потврди дека меѓу повредените има и девојка од Косово. Амбасадата е во постојан контакт со локалните власти и со

Девојче од Косово е меѓу застреланите во пукотницата во училиште во Финска

Девојче од Косово е меѓу застреланите во пукотницата во училиште во Финска

Во одговорот на ова министерство се наведува дека оваа информација ја потврдиле родителите на ранетото девојче. „Министерството за надворешни работи и дијаспора преку амбасадата на Косово во Стокхолм успеа од членовите на семејството да потврди дека меѓу повредените има и девојка од Косово. Амбасадата е во постојан контакт со локалните власти и со

Девојче од Косово е меѓу ранетите во пукотницата во училиште во Финска

Девојче од Косово е меѓу ранетите во пукотницата во училиште во Финска

Во одговорот на ова министерство се наведува дека оваа информација ја потврдиле родителите на ранетото девојче. „Министерството за надворешни работи и дијаспора преку амбасадата на Косово во Стокхолм успеа од членовите на семејството да потврди дека меѓу повредените има и девојка од Косово. Амбасадата е во постојан контакт со локалните власти и со

Девојче од Косово е меѓу ранетите во пукотницата во училиште во Финска

Девојче од Косово е меѓу ранетите во пукотницата во училиште во Финска

Во одговорот на ова министерство се наведува дека оваа информација ја потврдиле родителите на ранетото девојче. „Министерството за надворешни работи и дијаспора преку амбасадата на Косово во Стокхолм успеа од членовите на семејството да потврди дека меѓу повредените има и девојка од Косово. Амбасадата е во постојан контакт со локалните власти и со

Девојче од Косово е меѓу ранетите во пукотницата во училиште во Финска

Девојче од Косово е меѓу ранетите во пукотницата во училиште во Финска

Во одговорот на ова министерство се наведува дека оваа информација ја потврдиле родителите на ранетото девојче. „Министерството за надворешни работи и дијаспора преку амбасадата на Косово во Стокхолм успеа од членовите на семејството да потврди дека меѓу повредените има и девојка од Косово. Амбасадата е во постојан контакт со локалните власти и со

Најмалку три деца ранети во пукањето во училиштето во Финска

Најмалку три деца ранети во пукањето во училиштето во Финска

Најмалку три деца се повредени во инцидентот во основно училиште во финскиот град Вантаа, северно од главниот град Хелсинки, соопшти полицијата, пренесе ДПА Осомничениот за нападот е приведен и се дознава дека е малолетник. Пукање се случило во училиште во областа Виертола, во градот Вантаа, соопшти финската полиција. „Полицијата е на лице место и

Пукање во училиште во Финска, има ранети

Пукање во училиште во Финска, има ранети

Финската полиција соопшти дека денеска дошло до пукање во училиште во градот Вантаа, во близина на Хелсинки. Во инцидентот има повредени, а осомничениот за нападот е уапсен. Пукање се случило во училиште во областа Виертола, во градот Вантаа, соопшти финската полиција. Полицијата го уапсила осомничениот за пукањето, а има и повредени, се додава во

Девојче од Косово е меѓу ранетите во пукотницата во училиштето во Финска

Девојче од Косово е меѓу ранетите во пукотницата во училиштето во Финска

Во престрелката што денеска се случи во основно училиште во финскиот град Ванта кај Хелсинки, во која еден ученик загина, а двајца се ранети, меѓу повредените е и девојче со албанско потекло од Косово. Веста ја соопшти Министерство за надворешни работи на Косово. Како што наведуваат

Девојче од Косово е рането во инцидентот во основно училиште во градот Ванта кај Хелсинки

Девојче од Косово е рането во инцидентот во основно училиште во градот Ванта кај Хелсинки

Во престрелката што денеска се случи во основно училиште во градот Ванта кај Хелсинки, во која еден ученик загина, а двајца се ранети, меѓу повредените е и девојче со албанско потекло од Косово, соопшти косовското Министерство за надворешни работи. Како што наведуваат во соопштението на Фејсбук, Министерството преку амбасадата на Косово во Стокхолм