притисни ентер »

Мисли национално, дејствувај локално!
Мисли национално, дејствувај локално!

Мисли национално, дејствувај локално!

Звучното мото „мисли глобално, дејствувај локално“ на екологистите и активистите за зачувување на животната средина е моќна фраза со цел да ја подигне свеста на луѓето за зголемена грижа од глобалното загадување и заштита на целата планета. Пораката што ја носи оваа девиза претставува повик луѓето да размислат за здравјето на целата планета и да преземат