притисни ентер »

Дали домашно изработените маски ефикасно штитат од коронавирусот?
Дали домашно изработените маски ефикасно штитат од коронавирусот?

Дали домашно изработените маски ефикасно штитат од коронавирусот?

Share Tweet Share Share Email Comments Со рапидно ширње на пандемијата на коронавирусот, експресно се намалуваше залихата на заштитни маски Н95 во светски рамки, кои до скоро беа користени за заштита од штетни честички на смог, прашина и слично, пренесува ТВ21 . Залихите на заштитни средства во САД полека ги снемува, па многу граѓани се приморани сами

Дали маските направени дома не штитат од коронавирус?

Дали маските направени дома не штитат од коронавирус?

Пандемијата на вирусот Ковид-19 се шири во САД, а со неа пристигна и недостатокот на маски Н95. Се работи за маски кои неодамна се користени за заштита од штетни честички на смог, прашина итн. Залихите на заштитни средства во САД полека ги снемува, па многу граѓани се приморани сами да се снаоѓаат, пишува USA Today. Милиони Американци шијат заштитни

Маските направени во домашни услови може да послужат единствено како заштита од допирање на лицето

Маските направени во домашни услови може да послужат единствено како заштита од допирање на лицето

Во екот на пандемијата со коронавирусот, резервите на заштитни средства полека исчезнуваат, па многу граѓани на САД се принудени сами да се снаоѓаат, пишува USA Today. Милиони Американци шијат заштитни маски од рециклирани ткаенини и други материјали. Експертите велат дека алтернативните методи не се доволно ефикасни, но можат да го намалат ширењето

Штитат ли домашно направените маски од коронавирус?

Штитат ли домашно направените маски од коронавирус?

Центарот за контрола и превенција на болести во САД советува дека здравите луѓе не треба да носат маска освен ако не се грижат за пациент П андемијата на вирусот „Ковид-19“ се шири во САД, а со тоа и недостатокот на маски N95. Станува збoр за маски кои до неодамна беа користени за заштита од штетните честички на смог, издувни гасови, гасови од согорување

Експертите ги објаснуваат разликите меѓу маските за лице - погледнете ги

Експертите ги објаснуваат разликите меѓу маските за лице - погледнете ги

Маските и ракавиците се најбараните артикли во моментот на пандемијата коронавирус. Постојат повеќе видови маски, а експертите објаснуваат колку се ефикасни и кога треба да се носат. Хируршките маски, кои во регуларни услови чинат нешто повеќе од 5 денари, се еднократни. Главно ги користат хирурзите за да ги заштитат своите пациенти. Како што пишува

Експертите ги објаснуваат разликите меѓу маските за лице: Како и кога да се носат и дали помагаат

Експертите ги објаснуваат разликите меѓу маските за лице: Како и кога да се носат и дали помагаат

Маските и ракавиците се најбараните артикли во моментот на пандемијата коронавирус. Постојат повеќе видови маски, а експертите објаснуваат колку се ефикасни и кога треба да се носат. Хируршките маски, кои во регуларни услови чинат нешто повеќе од 5 денари, се еднократни. Главно ги користат хирурзите за да ги заштитат своите пациенти. Како што пишува