притисни ентер »

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Приоритет на буџетот за Армијата во оваа година е набавка на униформи и чизми. Тендерот е веќе објавен и се очекува да заврши до крајот на годинава и сите припадници да добијат најмалку по два пакета борбена униформа, изјави началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски. Во интервју за емисијата „Топ тема“ на ТВ Телма

АРМ се спрема за НАТО – приоритет набавка на чизми и униформи

АРМ се спрема за НАТО – приоритет набавка на чизми и униформи

Приоритет на буџетот за Армијата во оваа година е набавка на униформи и чизми. Тендерот е веќе објавен и се очекува да заврши до крајот на годинава и сите припадници да добијат најмалку по два пакета борбена униформа, изјави началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски. Тој, како што пренесе МИА, рече дека буџетот

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Приоритет на буџетот за Армијата во оваа година е набавка на униформи и чизми. Тендерот е веќе објавен и се очекува да заврши до крајот на годинава и сите припадници да добијат најмалку по два пакета борбена униформа, изјави началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски. Во интервју за емисијата „Топ тема“ на ТВ Телма

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Приоритет на буџетот за Армијата во оваа година е набавка на униформи и чизми. Тендерот е веќе објавен и се очекува да заврши до крајот на годинава и сите припадници да добијат најмалку по два пакета борбена униформа, изјави началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски. Во интервју за емисијата „Топ тема“ на ТВ Телма

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Приоритет на буџетот за Армијата во оваа година е набавка на униформи и чизми. Тендерот е веќе објавен и се очекува да заврши до крајот на годинава и сите припадници да добијат најмалку по два пакета борбена униформа, изјави началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски. Во интервју за емисијата „Топ тема“ на ТВ Телма

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Величковски: Со прогресивен раст на буџетот за Армијата до стандардите на НАТО

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - Приоритет на буџетот за Армијата во оваа година е набавка на униформи и чизми. Тендерот е веќе објавен и се очекува да заврши до крајот на годинава и сите припадници да добијат најмалку по два пакета борбена униформа, изјави началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски. Во интервју за емисијата