притисни ентер »

Во големите градови наскоро ќе нема поштари
Во големите градови наскоро ќе нема поштари

Во големите градови наскоро ќе нема поштари

Беспилотното летало разнесува пратки со тежина до пет килограми и покрива простор од осум километри , колку што изнесуваа оддалеченоста меѓу две станици. Проектот за достава на пошта е заеднички меѓу DHL-Sinotrans и кинескиот производител на дронови EHang, што е прв случај меѓународна компанија да работи на достава на пошта во Кина. Дронот два папти

Дали големите градови наскоро ќе останат без поштари?

Дали големите градови наскоро ќе останат без поштари?

Една од компаниите во сопственост на DHL почнала да доставува пратки со беспилотни летала - дронови, во јужната кинеска метропола Гуангжу. Беспилотните летала со транспортни кутии и тежина до пет килограми, со експресна достава покриваат простор од осум километри, меѓу две станици. Проектот на достава со дронови заеднички го водат DHL-Sinotrans и кинескиот

Големите градови набргу може да останат без поштари

Големите градови набргу може да останат без поштари

Една од компаниите во сопственост на ДХЛ почна да испорачува пратки со беспилотни летала, дронови, во јужната кинеска метропола Гуангџоу. Дроновите со транспортни кутии тежат до пет килограми, а со експресната испорака покриваат површина од осум километри помеѓу две станици. Проектот за достава со дронови заеднички го водат „ДХЛ-Синотранс“ и кинескиот

Големите градови набргу може да останат без поштари

Големите градови набргу може да останат без поштари

Една од компаниите во сопственост на ДХЛ почна да испорачува пратки со беспилотни летала, дронови, во јужната кинеска метропола Гуангџоу. Дроновите со транспортни кутии тежат до пет килограми, а со експресната испорака покриваат површина од осум километри помеѓу две станици. Проектот за достава со дронови заеднички го водат „ДХЛ-Синотранс“ и кинескиот

Големите градови наскоро може да останат без поштари

Големите градови наскоро може да останат без поштари

Една од компаниите во сопственост на DHL почна да испорачува пратки со беспилотни летала, дронови, во јужната кинеска метропола Гуангџоу. Дроновите со транспортни кутии тежат до пет килограми, а со експресната испорака покриваат површина од осум километри, помеѓу две станици. Проектот за достава со дронови заеднички го водат DHL-Sinotrans и кинескиот

Големите градови набргу може да останат без поштари

Големите градови набргу може да останат без поштари

Една од компаниите во сопственост на ДХЛ почна да испорачува пратки со беспилотни летала, дронови, во јужната кинеска метропола Гуангџоу. Дроновите со транспортни кутии тежат до пет килограми, а со експресната испорака покриваат површина од осум километри помеѓу две станици. Проектот за достава со дронови заеднички го водат „ДХЛ-Синотранс“ и кинескиот

Големите градови наскоро може да останат без поштари

Големите градови наскоро може да останат без поштари

Една од компаниите во сопственост на DHL почна да испорачува пратки со беспилотни летала, дронови, во јужната кинеска метропола Гуангџоу. Дроновите со транспортни кутии тежат до пет килограми, а со експресната испорака покриваат површина од осум километри, помеѓу две станици. Проектот за достава со дронови заеднички го водат DHL-Sinotrans и кинескиот

Големите градови наскоро може да останат без поштари

Големите градови наскоро може да останат без поштари

Една од компаниите во сопственост на DHL почна да испорачува пратки со беспилотни летала, дронови, во јужната кинеска метропола Гуангџоу. Дроновите со транспортни кутии тежат до пет килограми, а со експресната испорака покриваат површина од осум километри, помеѓу две станици. Проектот за достава со дронови заеднички го водат DHL-Sinotrans и кинескиот

Големите градови наскоро може да останат без поштари

Големите градови наскоро може да останат без поштари

Една од компаниите во сопственост на DHL почна да испорачува пратки со беспилотни летала, дронови, во јужната кинеска метропола Гуангџоу. Дроновите со транспортни кутии тежат до пет килограми, а со експресната испорака покриваат површина од осум километри, помеѓу две станици. Проектот за достава со дронови заеднички го водат DHL-Sinotrans и кинескиот